Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.focus-news.net - Евродепутатът Ангел Джамбазки: Тези, които говорят, че темата за РСМ се използва за отвличане на вниманието, са подготвили предателството


2022-06-20 12:54 | коментара

София. Тези, които говорят, че темата за Северна Македония се използва за отвличане на вниманието, всъщност са подготвили предателството и си търсят оправдание за това, че стават национални предатели. Това каза евродепутатът Ангел Джамбазки, съпредседател на ВМРО, в дневния блок „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“. Според него неморално и нечестно е твърдението, че темата за Северна Македония се използва за отвличане на вниманието от важните за народа ни проблеми.


Джамбазки заяви, че е очевидно, че върху част от българските политици се оказва тежък натиск от Запад. Той е категоричен, че и френското предложение не защитава българския национален интерес.„Ако имаше отвличане на вниманието, нямаше да го има френското предложение. Ако имаше отвличане на вниманието, нямаше да има натиск и опити България да бъде принудена да отстъпи и да направи компромис с нещо, с което не може да се направи. Тези, които говорят за отвличане на вниманието, всъщност са подготвили предателството и си търсят оправдание за това, че стават национални предатели“, коментира той. 
Милослава АНГЕЛОВА