Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.nova.bg - Ангел Джамбазки: Протоколът с РСМ ще бъде подписан във Велико Търново


2022-07-16 09:57 | коментара

Протоколът със Северна Македония ще бъде подписан във Велико Търново. Това обяви в ефира на „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS евродепутатът Ангел Джамбазки. Според него това ще стане още тази неделя.

 

„Ние ще ги посрещнем там нашите национални предатели”, каза Джамбазки. „Много внимателно прочетох протокола. Искам да видя какво ще се подпише. Чухте Фон дер Лайен, че има ревизирано предложение, в което няма двустранна история, няма двустранни отношения. В протокола, който трябва да се подпише по член 12, има за Самуил, но няма за Илинденско-преображенското въстание, няма го ранното българско възраждане, няма ги братя Миладинови”, коментира Джамбазки.

 

„Основата на антибългарския македонизъм е да фалшифицира историческите личности. Пред нас е заплахата никога повече да не можем да защитим своя национален произход”, смята Джамбазки.

 

Относно политическата обстановка у нас, той е категоричен, че трябва да има избори у нас. „При предстоящите тежки зимни месеци, трябва да има легитимно управление. Сега се видя, че едно правителство се самосваля заради техни вътрешни неразбории и се опитва да бъде конструирано чрез купуване на народни представители. Нищо по-безчестно не мога да си представя”, каза Джамбазки.