Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.cross.bg - Джамбазки: Причините България и Румъния да не бъдат приети в Шенген са чисто икономически


2022-11-22 15:33 | коментара

Причините България и Румъния да не бъдат приети в Шенген са чисто икономически. Това каза пред журналисти в Страсбург евродепутатът Ангел Джамбазки.

 

По думите му поведението на редица заподноевропейски държави не е изненада. „Много е смешно и лицемерно, когато хора, държави или правителства, които не контролират собствената си територия, да говорят за сигурност и за корупция. Говоря за Нидерландия и Швеция", каза Джамбазки, предаде БТА. Според него корупция има навсякъде.

 

„Причините България и Румъния да не бъдат част от Шенген са чисто икономически. И това е интересът на техния транспортен бранш, за да може нашият да не им е конкурент. Целта на тези хора е една - бизнесът да се премести и да плаща данъци в Западна Европа", заяви евродепутатът.

 

По думите му Европа отдавна е на много скорости - на централна част, на ядка, и на периферия, където са хората, които трябва да попълват работни места.

 

„Съмнявам се, че в обозримо време ще бъдем приети в Шенген. Не е вярно, че само Нидерландия спира България. Нидерландия е формата, тъй като това няма да стане, без да има негласно споразумение с други държави", добави Джамбазки.

 

Той коментира, че допуска възможността Румъния да бъде приета без България в Шенген.