Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

в. Труд - Двама еврокомисари в конференцията за Западните Балкани


2022-12-02 11:44 | коментара

Оливер Вархей - комисар по съседство и разширяването на Европейския съюз потвърди участие в петото издание на конференцията "Западни Балкани", организатор на която е фондация "Нова посока". Домакин отново ще бъде нейният заместник-председател, български представител в Европейския парламент и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки.


Вархей ще има специално обръщение при откриване на конференцията, която стартира в 10 часа на 3 декември в зала 10 на НДК. В 11,45 ч. на място ще говори Мария Габриел - комисар по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж. . В събитието ще участват още Емилия Реджепи -заместник министър-председател на Република Косово за въпросите на малцинствата и човешките права, бившият министър на транспорта Петър Мутафчиев, евродепутатите Богдан Ржонца (Полша), Ладислав Илчич (Хърватия), Ана Фотига (Полша) и Чарли Ваймерс (Швеция), политици от региона, професори, журналисти и общественици.


Доклад "Присъединяване на Северна Македония към Европейския съюз: Исторически преглед на отношенията между Република Северна Македония и Република България" ще изнесе доц. д-р Милен Михов.