Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.fakti.bg - Ангел Джамбазки: Не ни пускат в Шенген за пари


2023-01-04 15:44 | коментара

"Последното редовно правителство нелепо робуваше на брюкселката мантра - всички са добре дошли. Има надстройка на някои, които казват "елате", а отдолу има хора, които движат бизнес за милиарди. Няма осъдени началници от МВР. Този 23-годишен човек, който е готов за 400 лв. да превозва мигранти, има такъв морал, че не би могъл да издържи тестовете за пригодност за служба в МВР. На тези като него трябва ясно да се покаже, че не може така - освен присъди, трябва да се помисли и за отнемане на здравни и пенсионни осигуровки, за да се замисли струва ли си за 400 лв. да рискува", призова евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки в студиото на "Денят ON AIR".


Той е категоричен, че оградата е надеждна, но не се поддържа. По думите му трябва да се прочисти между двата реда, където вече има поникнали и дървета, да заработят камерите, термовизиите, да бъдат възстановени вишките, откъдето могат граничарите да наблюдават в дълбочина за нелегални мигранти и да подават информация към турските им колеги.


"Виждаме какво става, стрелят по български полицаи, все едно сме в Палестина. Българската държава се превръща в разграден двор, заради некадърните управленци и някой се възползва. Моралът и разложението, което очевидно е в средите на МВР, са сериозен проблем. Докато корупцията е безнаказана, нещата ще бъдат така. А колко не хваща българската гранична полиция, може да видите по улиците на София", заяви Джамбазки пред Bulgaria ON AIR.


Според него доста над 1000 нелегални мигранти на ден влизат в България. Но не това е причината за отказа за страната ни за Шенген.


"Тези лицемери, непочтени хора, които управляват Брюксел и Западна Европа, не пускат България не заради мигрантите, не ни пускат в Шенген за пари, защото българската икономика има голям дял в транспортния бранш. Нашите камиони са по-бързи, ако ние влезем в Шенген, китайското карго ще влиза по-лесно в ЕС през Солун, Пирея, Констанца, без да чака по КПП-ата. В момента един български камион чака 10 часа и не е конкурентоспособен. Западните лицемери крадат българския бизнес", коментира евродепутатът.
И посочи, че в Антверпен е най-голямото пристанище в Европа.


"Всяка година загубите за българската икономика са за милиони евро, в полза на холандската. Нима в ЕП няма корупция? Тези, които най-много грачат и подскачат за корупция в България и Румъния, до уши са затънали в катарски долари, от бебешките им колички вадят долари", категоричен е Джамбазки.
По думите му всяко правителство, което идва на власт, е зависимо от чужди посолства.