Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.tribune.bg - Македонският президент блокира Фейсбук профила си за България


2023-03-13 21:31 | коментара

Президентът на Република Северна Македония/РСМ/ Стево Пендаровски забрани достъпа до своя профил във Фейсбук за потребители от България, съобщи в социалната мрежа евродепутатът Ангел Джамбазки. 

"И наградата „Оскар“ за най-страхлив човек получава Стево Пендаровски, известен във филмовите среди като Стево Коминтерната", коментира на страницата си българският евродепутат. Той е изумен от действията на държавния глава на РСМ.

"Президентът на Република Северна Македония е блокирал достъпа до акаунта си в социалната мрежа „Фейсбук“ за цяла България. Повтарям - за цяла България!

https://www.facebook.com/SPendarovski/ - предизвиквам Ви, пробвайте да отворите този линк. Не става, нали?

Очевидно за този човек страната ни не съществува. Представяте ли си какъв дипломатически скандал би станал, ако президентът на Франция забрани достъпа до страницата си на територията на цяла Германия?", възмущава се Джамбазки. Той напомня, че докато е бил достъпен, в профила на Пендаровски е можело да се видят обвинения, манипулации и исторически фалшификати, характерни за националната митология на югоносталгиците в Скопие.

"Само че с цензура - няма ЕС. С кухи обвинения и нападения срещу България доникъде няма да я докарате, Стево. А с подобни действия от страна на държавен глава водят единствено до дипломатически скандал. Очаквам незабавна реакция от всички институции в България", написа Джамбазки.