Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

в. Конкурент, Враца - Евродепутатът Джамбазки поиска незабавни санкции


2023-05-12 13:17 | коментара

Българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки реагира остро срещу появилото се в общественото пространство видео, на което се вижда как директор на училище се държи непристойно и танцува заедно със своя ученичка пред портретите на Светите братя Кирил и Методий. В нарочно писмо до Регионалното управление на министерство на образованието в Монтана той настоява за спешна и адекватна реакция, както и за сезиране на всички отговорни институции.


"Очаквам този човек да понесе всички най-строги последици за непристойното си поведение, което не отива на директор на една институция, още по-малко на образователна. Настоявам за неговото незабавно отстраняване от българската образователна система", пише съпредседателят на ВМРО.


Ангел Джамбазки е категоричен, че българското училище е храм на познанието векове наред и никой няма право да го осквернява, още по-малко да осквернява национални символи, каквито са Светите братя Кирил и Методий. Той допълва, че всеки един служител в българско учебно заведение е отговорен за това да бъде най-добрият пример за учениците, а не да снима видеоклипове със подобно грозно съдържание. Защото ролята на учителя не се изчерпва само с преподаването на един урок, а е съвкупност от високи морални ценности, примери на подражание и високо ниво на култура.


Припомняме, че реакцията на Ангел Джамбазки идва, след като в интернет пространството се появиха кадри, на които човек, за когото се твърди, че е директор на Средно училище "Христо Ботев" в Брусарци, Монтанско, Асен Арсенов танцува кючек пред портрета на Светите братя Кирил и Методий. Във видеото се вижда още как въпросното лице играе танци, присъщи повече за Ориента заедно със своя ученичка. Видимо въпросният господин не намира нищо нередно и не се притеснява от своето поведение, а се държи сякаш е горд от примера, който дава на децата.