Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

в. Строител - Идейният проект за изграждане на индустриална зона в Стара Загора ще е готов до края на 2023 г.


2023-09-02 09:00 | коментара

Обектът ще е приоритет за Министерството на икономиката и индустрията


"До края на тази година ще бъде готов идейният проект за изграждане на нова индустриална зона в района на летището на Стара Загора, което ще даде възможности за разкриване на нови работни места." Това е заявил зам.-министърът на икономиката и индустрията Ивайло Шотев в Стара Загора по време на дискусия на тема "Бъдеще за енергийния комплекс "Марица изток" - перспективи и предизвикателства", организирана от кмета на общината Живко Тодоров, информират от Министерството на икономиката и индустрията (МИИ). Във форума са участвали Ангелина Бонева, зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството, Гинка МашоваСтанчева, зам.-министър на труда и социалната политика, зам.-министрите на енергетиката Красимир Ненов и Ива Петрова, областният управител на Стара Загора Ива Радева, евродепутатът Ангел Джамбазки, представители на различни заинтересовани страни.


Шотев е съобщил, че новата индустриална зона в Стара Загора е приоритет за МИИ. "Усилията на Министерството на икономиката и индустрията са насочени към създаване на зони с добра инфраструктура и подходяща среда, в която инвеститорите да създадат повече нови добре платени работни места, от които регионът има нужда", е казал Ивайло Шотев. Той е допълнил, че ведомството ще има активна роля в процеса на трансформиране на икономиката в региона. "Национална компания индустриални зони" ЕАД ще е операторът на структурата, която съвместно с общината ще развие потенциала на определения терен.


Шотев е пояснил, че след изготвянето на основния проект ще стартират всички процедури по отчуждаване и изграждане на инфраструктура и др.