Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

в. 19 минути - До ЕК стигна скандалът с манипулации на машинния вот по признанията на Алексей Петров пред Ст. Цанов


2023-09-21 09:08 | коментара

Председателят на делегацията на ПП ВМРО - Българско национално движение в ЕП Ангел Джамбазки внесе два сигнала до Европейската комисия чрез Европейския парламент за манипулации, извършени с машинния вот.


Повод за сигналите е разследването на журналиста Станислав Цанов, публикувано в канала му Цанов Напред и Нагоре. В записите покойният вече Алексей Петров разкрива, че има манипулации, извършени с машинния вот! Припомняме, че 19 минути първи писа за признанието на Ал. Петров в скандален запис на журналиста.
Джамбазки поставя пред ЕК следните въпроси:


1. Какво отношение ще вземе Комисията, предвид данните за безконтролно подслушване и издаването на информация на човек извън системата за сигурност на България?
2. Има ли информация ЕК за злоупотреби с лична информация и изтичане на данни към криминалния контингент?
3. Какво отношение ще вземе Комисията, предвид данните за изборни манипулации?
4. Следва ли хора, които са "изпрани" чрез манипулации и фалшификации, да представят България пред ЕС?
5. Ще допусне ли Комисията използването на машинен вот при избора на представители в Европейския парламент?

ВМРО - Българско национално движение иска честни и прозрачни избори. А след записите, от които разбираме, че манипулации са възможни и извършвани, не можем да имаме гаранции за честността на предстоящия местен вот. Ние се противопоставихме на промяната на Изборния кодекс на бързо и на парче. Сега вече става ясно защо беше бързането за въвеждането на машинен вот. Припомняме, че в скандалният запис, предоставен от Радостин Василев, самият Кирил Петков отбеляза, че без машините ПП и ДБ заедно няма да имат повече от 10%.
ВМРО настоява за честност, за да получат българските граждани истинско представителство и интересите им да бъдат защитавани.