Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

в. Труд - Слушат в комисия записи за манипулация на вота


2023-09-22 09:13 | коментара

Временната комисия за сигурността на машинното гласуване ще трябва да изслуша записите на ютюбъра Станислав Цанов за манипулациите с машинния вот, заяви пред "Труд news" председателят на ПГ на
ИТН Тошко Йорданов, който припомни в пленарна зала, че въпросните машини във Венецуела са манипулирали милион гласове. Комисията беше гласувана и поставена за малко "на трупчета", тъй като депутатите не избраха нейн председател, но членове са Радомир Чолаков, Александър Ненков от ГЕРБ-СДС, Божидар Божанов и Явор Божанков от ПП-ДБ, Деян Николов и Даниел Проданов от "Възраждане", Йордан Цонев и
Хамид Хамид от ДПС, Иван Иванов от БСП, Тошко Йорданов и Станислав Балабанов от "Има такъв народ". "Не само вие имате IT специалисти. Ние ще ви разглобим машините на съставни части този път", предупреди ПП от трибуната Тошко Йорданов. От БСП напомниха за изтеклия запис от заседанието на "Продължаваме промяната" и репликите на Кирил Петков за "ала-бала с президента", а от ГЕРБ поставиха въпрос защо България трябва да вярва безрезервно на машини, които са отречени в цяла Европа.


Припомняме, че евродепутатът Ангел Джамбазки внесе в сряда два сигнала до Европейската комисия чрез Европейския парламент за манипулации, извършени с машинния вот, в които също описва записите на Станислав Цанов.


"Ще предложа и да поканим Цанов в комисията за повече яснота", каза пред "Труд news" секретарят на ПГ на ИТН Станислав Балабанов.