Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.bntnews.bg - Ангел Джамбазки: България губи стотици милиони евро на година, защото не влиза в Шенген


2023-11-25 12:59 | коментара

България губи стотици милиони евро на година, защото не влиза в Шенген.Това заяви в "Говори сега" евродепутатът от Европейските консерватори и реформисти и съпредседател на ВМРО – Ангел Джамбазки. "Докато не вземем някакви мерки ще ни държат там, където смятат, че ни е мястото. Тези, които се борят да влязат ще го направят.

В това отношение българската политика е сгрешена, особено по отношение на мигрантите", каза той. Според него нидерландският крайнодесен лидер Герт Вилдерс, който спечели парламентарните избори в страната, неговата партия и неговите съюзници вече поне 20 г. градят своята политическа кариера върху това, че не допускат мигранти, защото се възползва от социалния пакет на държавата, в която са.

"Разликата между политиците в Нидерландия и нашите колеги е, че там изборните обещания се спазват. Тяхната платформа години наред беше нулева миграция", уточни той.

"Европейският съюз е добър политически замисъл, тогава когато беше конструиран като общност на суверенни държави, които споделят общи ценности и общ пазар, като използват този общ пазар, за да живеят добре гражданите им", подчерта Джамбазки. По думите му българският национализъм трябва да бъде фокусиран и обединен върху българските интереси и кауза.

"Когато сме разпилени се радват враговете. Около всякаква политическа сила може да има обединение, стига да има споделени общи политически идеи", коментира Ангел Джамбазки.

Вижте целия разговор във видеото