Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

в. Струма, Благоевград - Ангел Джамбазки: Да се изиска обяснение от Пендаровски за македонското малцинство


2024-03-08 10:47 | коментара

Българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазкиизпрати официално писмо до министър-председателя Николай Денков и зам. министър-председателя и министър на външните работи Мария Габриел с искане за обяснения от страна на посланика на Република Северна Македония в България, относно заявените претенции на президента на Република Северна Македония г-н Стево Пендаровски към страната ни. Реакцията идва вследствие на телевизионно изявление от страна на президента на Република Северна Македония г-н Стево Пендаровски, в което той настоява в Конституцията на Република България да бъде включено несъществуващото "македонско" малцинство.


"Напомням, че Конституцията на Република България нито разпознава, нито признава никакви колективни права, а само индивидуални такива. В този смисъл, в духа и буквата на основния закон в България не се признават никакви малцинствени права, нито национални, нито каквито и да е било други. Нещо повече - Пендаровски си позволи нагли лъжи и клевети по отношение на българската нация и държава, твърдейки, че несъществуващото македонско малцинство е било репресирано и изтезавано от българската държава", заявява в писмото си българският евродепутат. Припомняме, че именно с насилие, лагери и убийства е наложен македо-низмът, като примерите за това са много и от двете страни на границата. Нужно е да споменем само Павел Шатев и Панко Брашнаров от АСНОМ, както и съдбата на един Димитър Талев например.


Всички те са жертви на македонизма, който в генезиса си е една античовешка идеология, изобретена и наложена с терор от Кремъл и Коминтерна, насаждаща фалшива идентичност. Заради паметта на хилядите пострадали от репресиите, принудени да се пишат "македонци", ние нямаме право да се поддаваме на изнудване от северномакедонски удбаши.
07.03.2024 г.