Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.ndt1.eu - Мигрантският натиск не е намалял, управляващите лъжат, границата е разграден двор, каза евродепутатът Ангел Джамбазки


2024-03-18 11:38 | коментара

Мигрантският натиск не е намалял, управляващите лъжат, границата е разграден двор. България трябва да обяви политика за нулева миграция. Лъжа е, че не се връщат нелегални мигранти в страната ни по Дъблинското споразумение. Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки пред репортер на БТА в Ямбол.  


Според него правителството е поело ангажимент да не пропуска нелегалните мигранти към Австрия и Западна Европа. „Затова изведнъж София, България се напълниха с нелегални мигранти. Те преди си минаваха транзит – по каналджийските пътища, през зелената граница и се отправяха към Западна Европа, накъдето са тръгнали. Те не са тръгнали за Харманли, или за Пъстрогор“, каза още Джамбазки. 


Той подчерта, че е обиколил всички мигрантски лагери в страната, за да види какви хора са настанени там. „От тях 96 процента са млади мъже, между 20 и 40 години. Няма майки с деца, тази брадата лъжа се разбива в брадатите талибани, които виждаме по границата. Няма жени, няма непридружени деца“, каза още евродепутатът. 
„Ние не можем да си позволим България да бъде преливника за нелегални мигранти. Западна Европа започва да се усеща, че последиците от политиката, която води, са катастрофални. И започва да изтиква буквално физически тези, които са някакви престъпници, крадци или не се вписват в техните общества, към граничните държави – България и Румъния. И това ще продължи“, заяви Джамбазки. 


Един от големите провали на правителството е т.нар. сухопътен Шенген, изтъкна той. „Въздушният Шенген е една палеативна мярка, или пък по-вода – ще почне един наплив по Дунава, флотилии ще обикалят нагоре-надолу. Другите ни пристанища са на Черно море, което е военна зона, там не знам какво точно ще се случи. Това е някаква смешка“, каза евродепутатът. 


Според него причината България да не е пълноправен член на Шенген са икономически интереси на западноевропейските държави. България не е в шенгенско пространство и няма да бъде, защото тези, които управляват, не смеят да поставят въпроса истински, подчерта Ангел Джамбазки. 


„Темата Шенген е за един много голям български бизнес – спедиция и превозвачество. Холандски, белгийски и германски фирми силно ревнуват от този български бизнес, защото той е много успешен. Не искат нашите бизнеси да бъдат тяхна конкуренция, защото ако България и Румъния са част от Шенген, пристанищата на Варна, Констанца и Пирея ще станат порта на Европейскиясъюз“, каза още той. 


Джамбазки коментира, че мандатът на правителството с премиер Мария Габриел по-скоро няма да бъде изпълнен. Ако пък се случи, управлението няма да издържи много дълго, защото е „заченато порочно, продължава да бъде порочно, от партии създадени на основата на антагонизъм едни към други, крепи се от големи геополитически играчи и външни сили“, каза още той. 


„Това правителство е достойно е за антинаграда „Златна малинка“ за най-лошо режисиран филм. В годините тези хора се наричаха и обиждаха с най-обидни и вулгарни думи, заплашваха се със затвор. Те се мразят, ненавиждат се, но ги събира единствено страха – едните да не бъдат вкарани в списъците Магнитски, а другите да не бъдат изкарани от управлението“, каза евродепутатът. 


Днес и утре Ангел Джамбазки е на посещение в област Ямбол, за да обсъди с жителите проблема с нелегалната миграция, заплахата за сигурността на България и региона, закриването на комплекса „Марица-изток“, пагубните последствия от зелената сделка и теми, свързани с грешните политики на европейските институции, съобщиха по-рано от екипа му. 
Източник БТА