Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.yambolpress.bg - Евродепутатът Ангел Джамбазки: Традициите ни са това, което ни отличава от другите нации и което ни свързва


2024-03-19 11:40 | коментара

„Традициите ни са това, което ни отличава от другите нации, което ни свързва. Те ни правят това, което сме, достойни и почтени българи. Затова трябва да ги пазим, съхраняваме и предаваме на нашите деца“. Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки по време на посещението си в Ямбол като гост на 5-тото издание на Международния маскараден фестивал „Кукерландия“. 


 „Успях да се насладя на великото ни културно наследство и страхотните ни традиции, изпълнени от различни групи и формации, които съхраняват българския дух. Имах удоволствието да разменя и няколко думи с участниците, да поговорим както за традициите и любовта към Отечеството, така и за различни теми от обществено-политическия живот.“, допълни още той. 


     Ангел Джамбазки посети и село Овчи кладенец, където беше официалното закриване на кукерския празник „Кукериада“, част от ММФ „Кукерландия“. Заедно с кмета на община „Тунджа“ Станчо Ставрев той присъства на пресъздаването на обичая Сирни Заговезни. 


Related