Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.bta.bg - Евродепутатът Джамбазки: Защитата на българската граница трябва да е задача от първостепенна важност


2024-03-19 11:42 | коментара

Вчера българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки, в рамките на обиколката си из ямболския край, посети граничната бразда край граничен пункт „Лесово“ и се срещна с кмета на Елхово Петър Гендов. Двамата обсъдиха проблема с нелегалната миграция, който е от особено значение за граничещата с Турция община. Стана ясно, че тезата на ППДБ, че не съществува проблем с нелегалната миграция бе развенчан.  
Местните кметове имат правото и задължението да изискват съдействието на централната власт и правителството, за да се справят и да вземат мерки по защитата на националната граница на Република България. В противен случай, населените места близо до границата ще бъдат уязвими на натиск от страна на нелегални мигранти.    


Нелегалната миграция беше и основна тема на среща с граждани, която Ангел Джамбазки проведе в град Ямбол. Бяха обсъдени също така и пагубните последствия от „Зелената сделка“ и закриването на промишлен комплекс „Марица-изток“, както и други теми, свързани с грешните политики на европейските институции. Наред със срещите с граждани, Джамбазки проведе и редица ползотворни срещи с  кмета на община Ямбол Валентин Ревански, кмета на община Тунджа Станчо Ставрев и с неговия екип – Тодор Налбантов, заместник-кмет от ВМРО с ресор стопанска политика, общинска собственост и икономически дейности, Стоян Петков, заместник-кмет по култура, образование, здравеопазване, социални и младежки дейности и Пламен Петров - заместник-кмет по програмно и европейско финансиране.  


„Политиката, за която настоявам вече 10 години в ЕП, е политика за Нулева Миграция. Това означава оградни съоръжения, полиция и армия на границата, които да не допускат каналджиите и нелегалните имигранти да навлизат на българска територия. За вече влезлите - проверка и за който се докаже, че не бяга от военен конфликт - репатриране. Няма да допуснем България да се превърне в гето на нелегални мигранти. Наш дълг е да защитаваме свещените ни граници, наш дълг е да защитим България и Европа от нашествието.“ заяви евродепутатът. 


Евродепутатът се срещна и с Гроздан Иванов – заместник-кмет на община Стралджа, Нели Тончева-Кавалджиева – председател на ОбС Стралджа, както и широк кръг от експерти. За жалост в хода на срещата стана ясно, че  община Стралджа има редица наболели местни проблеми, свързани най-вече с битовата престъпност. Този проблем е допълнително усложнен от факта, че за 22 населени места в общината има само един полицейски патрул. Тук на практика държавата отсъства, а грабежите и побоите са ежедневие. Бързото отпадане от училище, нулевата грамотност в циганските общности са причина за това, в огромна част от случаите децата дори не знаят български. Очевидно тук милионите грантове за неслучилата се интеграция не са помогнали и резултатът е ясен – престъпност, безработица и неграмотност.