Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.novini.bg - Ангел Джамбазки: Когато не гласувате, някой друг решава вместо вас


2024-04-08 12:07 | коментара

Когато не гласувате, някой друг решава вместо вас. Това заяви евродепутатът от Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) Ангел Джамбазки пред участниците във форума „Mладите хора и Европа: #ИзползвайГласаСи”, който се провежда в историческата сграда на Народното събрание в София.

 

„Задължително трябва да гласувате. Който гласува, определя кой ще разпределя дали държавния, дали европейския бюджет. Няма пари на държавата, парите са ваши, на данъкоплатците. Когато не гласувате, някой друг решава вместо вас, някой друг разпределя, вие сте само наблюдатели“, посочи Джамбазки. 

 

„Взимайте решения и дръжте сметка“, призова още той участниците на форума.

 

Като най-важни евродепутатът определи свободата да се изразяваш, да защитаваш мнението си, както и свободата да се развиваш. 

 

„Основната причина за липсата на интерес или за видимия скептицизъм, особено сред младите хора, всъщност е поведението на голяма част от европейските лидери, които слагат етикети и казват кой какъв е“, каза още Джамбазки. 

 

Форумът се организира от Бюрото на Европейския парламент в България и е под патронажа на парламентарната комисия по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и еврозоната, предава БТА.

 

Събитието ще даде възможност на над 160 млади хора да се срещнат с членовете на Европейския парламент Андрей Ковачев (ЕНП), Петър Витанов (С&Д), Атидже Алиева-Вели, ("Обнови Европа"), Ангел Джамбазки (ЕКР), както и с народни представители от Комисията по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и еврозоната и от Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове, и да обсъдят с тях въпросите, които ги вълнуват.

 

Цветелина Кирилова

265 4