Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.trud.bg - Джамбазки се срещна с Орбан в Брюксел


2024-04-17 12:28 | коментара

Вчера българският представител в ЕП Ангел Джамбазки се срещна с доскорошния премиер на Полша Матеуш Моравиецки, министър-председателя на Унгария Виктор Орбан и Фабрис Легери, бивш изпълнителен директор на Агенцията за защита на границите на ЕС ФРОНТЕКС, съобщиха от офиса на евродепутата. Срещата беше организирана от групата на Европейските консерватори и реформисти в Европейския парламент, след като белгийската полиция прекрати събитие, на което той трябваше  Орбан и Моравиецки да присъстват. 


Орбан и Моравецки се обединиха около позицията, че в ЕС са нужни структурни промени относно механизма по вземане на решения. Централна тема в рамките на дискусията бе миграцията, по която Европейските национал-консерватори са единни и обединени. Безценна беше експертизата на г-н Легери, който като бивш директор на ФРОНТЕКС има пряк поглед върху проблемите в политиката за миграция водена от Европейската комисия. Той изрази тезата, че години наред ЕКе насърчавала безразборната миграция към Европа, посредством сложна мрежа от НПО-та и неясни правни принципи като „нелегалното връщане“. 


„Припомням, че това събитие беше организирано в Европейския парламент след като белгийската полиция, насъскана от кмета на столичния регион Сен Жос, забрани тя да се проведе в конферентен център в същия регион. Въпросният кмет между другото се казва Емир Кир и е турски ултранационалист, който дори преди две години беше изключен от социалистическата партия заради близките си връзки с членове на турската Партия на националистическото действие, която е тясно свързана с терористичната организация „Сиви вълци”. Ясно е защо той иска да цензурира националисти от цяла Европа.“ заяви Джамбазки. 


В рамките на срещата присъстваха национално-консервативни евродепутати то цяла Европа, като всички бяха шокирани от бруталната цензура наложена с помощта на белгийските власти. Каква е поуката от вчерашната брутална цензура в навечерието на Европейските избори? Поуката е, че лицемерите, които се титулуват „демократи“, съвсем по диктаторски, с милиционерски номера присъщи за един друг строй, осуетиха събиране на разумните и отговорни дясно-консервативни сили в Европа.