Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.novinite.bg - Ангел Джамбазки предоставя профила си във Фейсбук на ТВ7


2015-04-29 17:07 | коментара

Евродепутатът Ангел Джамбазки остро осъди случващото се в сградата на ТВ7 и NEWS7. Политикът заяви, че предоставя служебният си профил във Фейсбук на медиите, ако е нужно да бъде публикувана някаква информация.В самия профил на Джамбазки в социалната мрежа е публикувано съобщение, в което той посочва, че „превземат на абордаж сградата на Тв 7 и Нюз 7“. „В двете телевизии работят десетки, ако не стотици прекрасни журналисти, водещи, редактори и прочее. Отлични журналисти. С отлични продукции. С право на труд. Право, което днес им е отнето насила. Нагло и арогантно. 
Каквито и да са отношенията между които и да е спорещи страни, били търговски, били политически, категорично не може да бъде това начина за разрешаването им. Варварското разграбване на работещи телевизии в ефир вероятно е световен прецедент. После се чудим защо сме на последните места по свобода на словото“, се казва още в съобщението на Джамбазки.

 

Депутатът застана на страната на журналистите и обяви „Не съм журналист и нямам никакви подобни претенции, но днес съм Тв 7 и Нюз 7“ по аналогия на „Аз съм Шарли“ след атентата в редакция на френска медия.