Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

в. Всеки ден - КАРАКАЧАНОВ СКЪСА С БАРЕКОВ


2014-07-24 00:00 | коментара

Нова коалиция в център-дясно ще атакува парламента през октомври. Големите и по-малки играчи националисти загърбиха всякакви крамоли и ще се обединят до дни в голяма коалиция, която на 100 % ще обере оспорвания патриотичен вот наесен. Новината за раждането на новия политически субект потвърди и лидерът на
ВМРО Красимир Каракачанов, който вчера се сбогува с досегашния си партньор "България без цензура" на Николай Бареков. В новата формация ще влязат НфСБ на Валери Симеонов, ВМРО, Националдемократична партия на Капка Георгиева, а вероятно и ГОРД на Слави Бинев. Извън борда остава единствено разделилата се със златното си покритие "Атака". Началото на новия съюз ще бъде и краят на "Атака", коментираха пред "Всеки ден" бъдещи членове на коалицията. Сборът на всички националисти при всички случаи ще надскочи 4-процентната бариера и ще вкарат около 15ина депутати, прогнозират врели и кипели в изборните битки. За да влезе в новия съюз, живо месо ще къса най-вече шефът на ВМРО Красимир Каракачанов, който вече е решил да каже сбогом на досетически opтак с когото водиха рамо до рамо битката за евроизборите. В последните дни обаче структурите на войводите по места буквално излязоха на бунт срещу коалицията на ВМРО с Бареков и настояха Каракачанов да я прекрати и да поеме протегнатата от Валери Симеонов ръка.
Бившият журналист пък, поставен натясно, побърза да заяви, ръководството на napтията му
Бареков настоява да тръгне сама на избори, а Каракачанов напускал, защото разбрал, че е нежелан от структурите му. Междувременно евродепутатът Ангел Джамбазки, който отиде в Брюксел благодарение на коалицията на "България без цензура" с ВМРО, подкрепи лидера на партията си Красимир Каракачанов.Той обяви, че Бареков трябва по-ясно да отговори на въпроса за отношенията си с депутата от ДПС Делян Пеевски. Същевременно Бареков разпрати емоционално писмо до медиите, в което обяви, че е "на прага на физическите и човешките си сили". Срещу него се водела кампания и ако медиите не го подкрепяли, щял да се оттегли от политиката. Лидерът на ББЦ обеща скандална пресконференция идния понеделник.
Стр. 2