Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

в. Вяра - Ангел Джамбазки: Изборът на Шулц за председател на ЕП е лош за всички в Европа


2014-07-04 00:00 | коментара

"Днешният ден е лош ден за всички в Европа." Така новоизпеченият евродепутат от коалицията на Николай Бареков Ангел Джамбазки коментира избора на Мартин Шулц за председател на Европейския парламент и същевременно направи дебют в ЕП.
"Аз и групата на европейските консерватори и реформисти гласувахме против кандидатурата на Шулц. Ние гласувахме против федералистката и безпринципна договорка между ЕНП и ПЕС“, съобщи от Брюксел Джамбазки. Според него между двете най-големи европейски партии има скрити договорки, които се постигат в "тъмните задни стаички на Европейската комисия и Европейския парламент“. Тези договорки предвиждат още по-голямо ограничение на националния суверенитет на отделните държави. Това означава повече диктат на Брюксел над националните правителства, счита Джамбазки.
"Като български патриот не мога да приема, че хора като Юнкер и Шулц ще могат пряко да се месят във вътрешните работи на България. Аз и групата, към която се числя, застъпваме принципа за минимум намеса на Брюксел във вътрешните работи на отделните държави членки“, каза още евродепутатът от ВМРО.
Изборът на Шулц показва, че ЕНП и ПЕС са двете страни на една и съща монета. И двете групи подкрепят размиването на националните държави за сметка на брюкселското чиновничество и администрация. Добре е хората в България да си зададат въпроса затова ли гласуваха на Европейските избори - за да се съберат в крайна сметка Борисов и Станишев заедно?! Каква е тогава разликата между ГЕРБ и БСП, пише в официалната позиция ВМРО.
02.07.2014 г.
Стр. 20