Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

БТВ - Да гласуваш за 30 секунди в Турция


2014-09-19 00:00 | коментара

В ЦИК има представители на ГЕРБ, БСП, ДПС, „Атака“ и Реформаторския блок. Тази комисия взе политическото решение да подари 8 мандата на двете етнически партии в България – ДПС и партията на Касим Дал и Корман Исмаилов, част от Реформаторския блок.

Така заместник-председателят на ВМРО и водач на листите на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ в Благоевградско и 24 МИР – София Ангел Джамбазки коментира казуса със секциите в Турция.

С студиото на БТВ той посочи, че реално турската държава, оглавявана от неоосманиста Ердоган, организира българските избори, а негови подчинени са част от избирателните комисии в южната ни съседка.

Нарушение на законодателството има и това се доказа от решението на Висшия административен съд да бъдат закрити на първо време 8 секции в Турция. Това се случи в резултат на жалбата, изготвена и внесена от юридическия екип на Патриотичния фронт, обясни Джамбазки и декларира, че битката продължава.

От една страна е невъзможно в една секция да гласуват близо 1 600 избиратели, каквито примери има от предходни избори на територията на Турция. Това означава, че хора, неговорещи български език, са гласували за приблизително 30 секунди, изрази възмущението си заместник-председателят на ВМРО.

От друга страна стои моралното право за български народни представители да гласуват хора, които не са родени в България, никога не са говорили български език, нямат отношение и ангажимент към България, да решават как да бъдат харчени данъците на българските граждани, допълни той.

Джамбазки припомни, че ВМРО от години провежда протести срещу опорочавания вот в Турция, сезирала е всички ангажирани институции и е организирала акции по блокиране на южната ни граница. Важно е политическите действия да имат реални резултати, а не да бъдат използвани за реклама, завърши кандидатът за народен представител на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“.