Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

НТВ - Джамбазки: Няма пó и най патриотизъм


2014-09-24 00:00 | коментара

Обидно е да се говори кой е пó-патриот. Не е необходимо да си мерим патриотизма с когото и да било. Това заяви кандидатът за народен представител от „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ Ангел Джамбазки при гостуването си в „Здравей, България“ по Нова телевизия. 

Той беше поканен заедно с Любен Дилов – син, чиято формация „Гергьовден“ е част от „България без цензура“, да коментират нападките на ББЦ към Патриотичния фронт по повод затварянето на границата с Турция. От партията на Николай Бареков отправят обвинения към обединението на НФСБ и ВМРО, че няма да участват в тяхното мероприятие, което плануват.

Джамбазки заяви, че ВМРО още през 2007, 2009 и 2013 година е правила подобни акции срещу нахлуването на автобуси от Турция в изборния ден и ББЦ не са открили топлата вода. Той поясни, че тези мероприятия са обърнали общественото внимание към този феномен – изборния туризъм.

Относно „преписването на програмата“, каквото обвинение също бе отправено, Джамбазки даде за пример няколко точки от програмата на ББЦ, които патриотите са предлагали преди години, сред които е обвързването на правото на гласува с образователния ценз.

Когато ние се занимавахме с формулиране и представяне на политическа програма, много от колегите в ББЦ са се занимавали с развлекателен бизнес, коментира Ангел Джамбазки. 

Бяхме добронамерени в преговорите и положихме максимални усилия да бъдем заедно с Патриотичния фронт на тези избори. Валери Симеонов и Николай Бареков трябва да отговорят на въпроса защо отношенията между двете коалиции са се разстроили, каза от своя страна Любен Дилов-син.

„Гергьовден“ е традиционен партньор с ВМРО и затова по-ревниво усетихме отделянето им от коалицията, допълни той.

Джамбазки заяви, че когато ВМРО беше част от коалицията около ББЦ, имаше ясно изразен национален говор и послания. Сега тя е доста различна идейно-политически. 

Не сме в нея, защото не можем да обясним на съмишлениците си поведението на една част от коалиционните ни партньори. Ако някой разбира патриотизма като раздаване на кебапчета и кюфтета в циганските махали, това не е моята политическа политика, заключи Ангел Джамбазки.