Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.bulgaria.actualno.com - Джамбазки остава при консерваторите в ЕП


2014-08-01 00:00 | коментара

Оставам в групата на консерваторите в Европарламента, няма никакви причини да я напускам, тя е най-близко до традиционните ценности, които изповядва ВМРО-БНД. Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки, който стана евродепутат от коалицията ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден в петък пред старозагорските медии, предаде Стандарт нюз. 
Според него този предизборен съюз бил успешен за евроизборите, но след това се разминали с хората на Николай Бареков по различни въпроси и разводът бил естествен. Джамбазки е уведомил ръководството на парламентарната група на консерваторите за раздялата с ББЦ и желанието на своята партия в нея да има две български делегации. 
„Не може да има натиск, дори и римския папа да ми се обади няма да напусна групата", така зам.-председателят на войводите коментира думите на Бареков, че ще му бъде много трудно при консерваторите. Джамбазки е убеден, че мястото му в Европарламента не е негово, а на ВМРО и е извоювано с тежък труд и реален принос в коалицията – над 500 хил. лв за предизборната кампания и над 60 хил. гласа. Като член на 4 парламентарни комисии в Европарламента – правната, по образование и култура, по външна политика и по отбрана и сигурност, той смятал да си върши съвестно и професионално работата, а не да бъде скъпоплатен турист за сметка на европейските данъкоплатци.