Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.dartsnews.bg - Джамбазки не връща мястото в ЕП на Бареков


2014-07-25 00:00 | коментара

Евродепутатът Ангел Джамбазки няма намерение да отстъпва мястото си в Брюксел на ББЦ, въпреки намеците в тази посока на колегата си и лидер на "България без цензура" Николай Бареков. Новият политик обяви, че зам.-председателят на ВМРО е избран с гласовете на ББЦ, а не с тези на избирателите на войводите. "Близо 21 000 преференциални гласа бяха подадени за Джамбазки и още 4000 гласа за мен без кампания, въпреки че бях в края на листата. В ЕП сега ще се чува гласът на българската национална кауза по-силно, обясни председателят на ВМРО Красимир Каракачанов по Нова тв. 
„Въобще не става въпрос за това, че някой ни е спрял кранчето. ВМРО е единствената организация, за която е известно, че има законно свои имоти, които носят парични доходи, а отделно има и държавна субсидия. Става въпрос за нещо принципно”, подчерта Красимир Каракачанов. 
„След предложението на лидера на НФСБ Валери Симеонов за сформиране на Патриотичен фронт ние преценихме, че от гледна точка на нашата политическа идеология е по-добре за нас да участваме на предстоящите извънредни избори в тази конфигурация”, уточни председателят на ВМРО. 
„Когато идват евроизбори, на които бариерата е близо 6%, търсиш партньори, с които можеш да я преминеш”, посочи още председателят на ВМРО. „Формулировката не е „ние си тръгваме от някого”, защото ние никъде не сме ходили. Всяка една коалиция трябва да бъде равнопоставена и в нея трябва да има уважение между субектите, които я съставляват”, посочи Ангел Джамбазки и допълни, че естественото място на ВМРО е в основата на един национален блок.