Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Новини


След проверката, която извършиха в центъра за настаняване на бежанци в Харманли заради възникналата заплаха Европа да връща мигранти към страните, в които те първо са преминали границите на ЕС,

Българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки и столичният общински съветник от ВМРО и председател на „Патриоти за София“ Карлос Контрера внесоха писмо до Министерски съвет с искане да бъдат закрити центровете за настаняване на мигранти на територията на София.

Успяхме да се преборим за това да не се връщат камионите, което е важно. Успяхме да върнем пакета обратно в комисията. Това беше тактически ход. Според някои, може да е отлагане и забавяне - и това е вярно. Но след като видяхме, че общият резултат не е добър, ние предпочетохме да използваме тази възможност и се възползвахме от нея, каза Ангел Джамбазки и добави, че всички евродепутати са останали недоволни от днешното решение.

Евродепутатът коментира и мигрантската криза, заявявайки, че за разлика от Франция, България не е имала африкански колонии

 

Една от горещите теми последните е тази за сблъсъка между празнуващи роми и полицията в Ботевград. Кметът заяви, че единствената причина служители на реда да отидат по сигнал за силен шум била, че в града имало повече жандармерия, заради избягалия затворник Пелов.

Двойни стандарти могат да се видят в изключително много сфери. Крайно време е българската държава да започне да защитава интересите на своите граждани.

Коментар на българския представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки за предаването „България сутрин“ по телевизия „България ОН ЕР“.

Българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО – Българско национално движение Ангел Джамбазки винаги е заемал ясна и категорична позиция по темата „Българският национален интерес и борбата с двойните стандарти в ЕС“. Политикът даде интервю пред главния редактор на „Витоша Нюз“ Милен Димитров. В него Джамбазки засегна всички актуални въпроси по темата за двойните стандарти при заплащането на труда, храните и услугите, посочи какви са проблемите, пред които е изправен българският транспортен бизнес, начерта и най-важните приоритети в геостратегически план на България.

Тежък политически сблъсък в българския парламент предвещава евродепутатът Ангел Джамбазки. Това ще се случи при обсъждане на промените в закона за вероизповеданията. Трима вносители в лицето на Цветан Цветанов от ГЕРБ, Корнелия Нинова от БСП и Мустафа Карадайъ от ДПС са предложили много набързо законопроект. В същото време коалицията Обединени патриоти, в частност ВМРО, отдавна подготвят поправки, които също ще бъдат предложени на депутатите за приемане.

Българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО – Българско национално движение Ангел Джамбазки внесе сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров относно оказван натиск и заплахи срещу общински съветници от Общински съвет – Балчик.