Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Новини


Скептичен съм, че на заседанието на парламента в Скопие, насрочено за 18 август, на което ще започне процедурата по конституционните промени, ще се случат промените по отношение на вписването на българите в текстовете на Конституцията, каза в Кюстендил евродепутатът Ангел Джамбазки, който беше в града по повод 120-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание, съобщава БТА

Без повече измиване на ръцете, както досега, призова Джамбазки в свое писмо Мария Габриел.

В резолюция, приета днес с 25 гласа „за“, 0 гласа „против“ и 0 „въздържал се“, членовете на комисията по петиции на ЕП призовават Съвета да гласува до края на 2023 г. в подкрепа на приемането на Румъния и България в Шенгенското пространство, като се има предвид, че и двете страни са изпълнили необходимите изисквания за прием.

Докато тук, в Брюксел, се правят, че не виждат насилието и дискриминацията над българите в Северна Македония, там омразата взима връх.

Виждам координирана атака, организирана от властите в Скопие.

По покана на Ангел Джамбазки в сградата на Европейския парламент в Брюксел беше излъчен документалният филм „Последно полувреме“.

Българският представител в Европейския парламент и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки отправи официално искане към министъра на външните работи Иван Кондов, с което поставя редица въпроси относно откриването на консулството на Република Сърбия в Благоевград.

Ангел Джамбазки откри Европейския културен уикенд на Партията на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР), който се провежда в София.

Представителите на България от всички политически групи в Европейския парламент се обединяват в обща позиция за защита на българското розово масло и внасят искане в Регламента за класификация, етикетиране и опаковане на химикали (CLP) да бъдат изтрити всички текстове, които разглеждат етеричните масла като химическа смес.