Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Новини


Интервю на БНР с евродепутата от групата на ЕКР и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки

 

Според евродепутата, в администрацията ни цари нежелание за справяне с проблема

 

В Брюксел се случи юридически прецедент заради пакета „Мобилност“, каза пред БНР евродепутатът от групата на европейските консерватори Ангел Джамбазки.

Част от предложенията по пакета „Мобилност 1“ са изключително нечестни, бих казал – цинични, коментира пред камерата на bTV евродепутатът от ВМРО/ЕКР Ангел Джамбазки.

Миналият път всички медии бързаха да се радват, днес всички бързат да скърбят. Прибързано. Резултатът от гласуването днес е хаос. Безпрецедентен хаос, сътворен от циничен и лицемерен опит да бъде наложен с административни мерки протекционизъм и да бъде откраднат български бизнес.

Откакто сме членове на ЕС една голяма част от хората, които бяха в управлението на държавата, продължиха да се държат все едно сме в Съветския съюз, а не в ЕС.

Българите, които са пряко заети в транспортния бизнес, са около 150 000 души. Тези хора заработват за себе си около 4000 лв., с които пазаруват, въртят българската икономика - 17% от БВП.

Евродепутатът Ангел Джамбазки също очаква румънски, полски, а вероятно и унгарски, литовски, латински и естонски превозвачи да протестират на 10-и януари в Брюксел.

Пълна, безусловна подкрепа и защитата на правата и законните интереси на българите в Западните покрайнини в Босилеград и околията, които са засегнати от незаконните дейности на хората, експлоатиращи мината в Караманица.