Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Новини


На 17 януари ЕП гласува да увеличи помощта за извеждане от експлоатация на АЕЦ „Игналина“ с почти 200 милиона евро. До там се стигна след поредния диктат от страна на еврочиновниците в Брюксел, поставящ като условие за присъединяване на Литва в ЕС затварянето на въпросната АЕЦ. Така, както наложиха силово и на нас да затворим 1-4 блокове на АЕЦ „Козлодуй“, така натиснаха и малката балтийска държава, която разчиташе на 70% за своя ток именно на тази атомна електроцентрала.

Българският евродепутат Ангел Джамбазки отправи питане до Европейската комисия по повод налагани глоби на наши международни превозвачи по границите на страните в и извън ЕС, ако в ремаркето им биват намерени нелегални мигранти. Става дума за неправомерно проникване на мигрантите в превозните средства без знанието на водачите или след упражнена заплаха или насилие срещу българските шофьори.

Обединеното кралство напуска. За мен няма съмнение, че това ще се случи. Въпросът е във времето. Най-разумно е това да се случи до 29 март. Защото в противен случай обратното би означавало хаос, дори свързан с европейските избори.

Интервю на БНР с евродепутата от групата на ЕКР и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки

 

Според евродепутата, в администрацията ни цари нежелание за справяне с проблема

 

В Брюксел се случи юридически прецедент заради пакета „Мобилност“, каза пред БНР евродепутатът от групата на европейските консерватори Ангел Джамбазки.

Част от предложенията по пакета „Мобилност 1“ са изключително нечестни, бих казал – цинични, коментира пред камерата на bTV евродепутатът от ВМРО/ЕКР Ангел Джамбазки.

Миналият път всички медии бързаха да се радват, днес всички бързат да скърбят. Прибързано. Резултатът от гласуването днес е хаос. Безпрецедентен хаос, сътворен от циничен и лицемерен опит да бъде наложен с административни мерки протекционизъм и да бъде откраднат български бизнес.

Откакто сме членове на ЕС една голяма част от хората, които бяха в управлението на държавата, продължиха да се държат все едно сме в Съветския съюз, а не в ЕС.