Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Новини


Представителят на ВМРО в Европейския парламент и заместник-председател на партията Ангел Джамбазки откри своя приемна в Бургас. Водосвет за здраве извърши отец Петър. Той благослови евродепутата и дошлите на събитието и пожела успешна работа.

Мултикултурният модел в Европа се провали. Произходът на братята терористи Куаши, които убиха част от редакционния екип на списанието „Шарли Ебдо“, доказва, че Старият континент се ислямизира. Атентаторите са родени във Франция, а по-малкият е бил рап-певец преди да стане джихадист.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова изпрати отговор до евродепутата и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки във връзка с парите, които е поискала България от ЕС за справяне с щетите от природните бедствия през 2014 г.

Проведе се среща на кризисния щаб във връзка с изграждането на опасното сметище в разложкото село Баня. Патриотичният фронт подкрепя местните жители в битката срещу изграждане на депо за боклуци.

Гражданското недоволство е продиктувано от факта, че въпреки несъгласието им с изграждането му строителните дейности за започнали.

Заместник-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки откри официално приемна в центъра на Благоевград.

Този офис е първи по рода си в България и цели близък контакт и съдействие по всички въпроси, които вълнуват гражданите  на Пиринска Македония, поясни Джамбазки пред гостите.

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки и организационният секретар на партията и народен представител Юлиан Ангелов бяха официални гости на тържеството на Клуба за македоно-българско приятелство – филиал Кичево.

 

Събитието бе организирано от Клуба по повод коледните и новогодишни празници в Македония и събра над сто души. Основен момент в тържествата бе изложбата на художника Саша Петкоски, която представя знамената от Илинденско-Преображенското въстание. Авторът е и председател на кичевския клуб за мекодоно-българско приятелство.

За поредна година в центъра на Скопие се стекоха стотици хора, за да почетат паметта на българската революционерка Мара Бунева, дала живота си, за да защити правата на своите братя и сестри българи, станали жертва на сръбския окупатор на Вардарска Македония.

Коментар на заместник-председателя на ВМРО и представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки:

С нарастващо безпокойство следя административния хаос, в който се хвърлиха МВР и Министерство на отбраната, по темата за пресичане на нелегалната имиграция. Повече от година предупреждавам, че до подобна ситуация ще се стигне. Днес това вече е факт.

Представители на ВМРО и приятелски патриотични формации почетоха паметта на първия председател и един от основателите на революционната организация д-р Христо Татарчев.

 

На 5 януари се навършват 63 години от смъртта на водача на ВМРО.