Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Новини


Българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки откри своя приемна в гр. Враца. Тя се намира на бул. „Хр. Ботев” в офиса на ВМРО в Ловния дом (бивш оръжеен магазин). Приемната ще работи от понеделник до петък, от 9.00 до 13.00 ч., като всеки желаещ може да отправи въпроси, да подава жалби и сигнали, да дава предложения до българския представител в Европарламента. Периодично Джамбазки ще провежда лични срещи с гражданите.

Фелдшерската професия има своето достойно място в здравеопазването. Не случайно в редица държави-членки на Европейския съюз това е призната, уважавана и утвърдена професия. Действително би могло да се мисли за една по-добра нормативна регулация на ниво Европейска комисия и Европейски парламент.

 

Това посочва заместник-председателят и член на Европейския парламент Ангел Джамбазки в поздравително писмо, изпратено до Сдружението на медицинските фелдшери бакалаври по медицина в България по повод провелия се национален съвет.

Ангел Джамбазки, член на Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО, изпрати сигнал до министъра на вътрешните работи и до комисар Младен Маринов от СДВР във връзка с подготвян опит за демонтиране на защитното съоръжение на българо-турската граница.

От седмици леви радикални групи от ФР Германия организират акция, която ще се опита да наруши целостта на защитните съоръжения на българо-турската и гръцко-турската граница. Акцията е под надслов „ERSTER EUROPÄISCHER MAUERFALL” – „Първо европейско падане на стената“. Планирано е тази група или групи вечерта на 7 ноември или рано сутринта на 8 ноември да навлезе в България през ГКПП – Калотина.

 

Целта на крайно левите елементи е по този начин да се противопоставят на изграждането и поддържането на защитни гранични съоръжения за противодействие на нелегалната имиграция.

Политиката на Сърбия, Македония, Босна и Херцеговина, Косово и Албания бе тема на семинар, организиран от Подкомисията по правата на човека към Европейския парламент. От страна на Делегацията за сътрудничество „Европейския съюз – Македония“ участие взе заместник-председателят на ВМРО и член на ЕП Ангел Джамбазки.

 

Целта на този разширен формат бе комплексното обсъждането на темата за човешките права и тяхното спазване от страна на държавите в Западните Балкани.

Подкомисията по правата на човека към Европейския парламент организира семинар на тема "Състоянието на правата на човека в Западните Балкани". В програмата на семинара влизат изложение и обсъждане на данните за състоянието на човешките права относно Сърбия, Македония, Боснова и Херцеговина, Косово и Албания.


От името на Делгацията на ЕП за Македония изложение ще направи заместник-председателя на делегацията Ангел Джамбазки. Целта на този разширен формат е компексното обсъждането на темата за човешките права и тяхното спазване от страна на държавите в Западните Балкани.

Българският представител в Европейския парламент от квотата на ВМРО, Ангел Джамбазки, се включи в разискването на Комисията по външни работи към Европейския парламент по въпроса за отправените обвинения за съществуваща корупция в редиците на мисията на Европейския съюз в Косово. Разискването бе организиране в следствие на наскоро излязлата информация в пресата, че служители на мисията в Косово са замесени в корупционни и незаконни дейности, като предоставяне на конфиденциална информация на трети лица, взимане на подкупи за закриване на съдебни преследвания и други.

Прокуратурата е прекратила разследването срещу заместник-председателя на ВМРО и настоящ евродепутат Ангел Джамбазки. Той бе разследван за подбуждане към насилие и омраза на расова основа, както и за подбуждане към извършване на престъпление пред множество хора.

 

Тази информация бе оповестена от специализирания портал „Правен свят“.