Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Новини


Мемориал на загиналите войници или фигура на хан Аспарух ще замени рушащия се паметник „1300 г. България“ пред НДК. Това съобщиха от Столична община, инициирайки и своеобразен референдум сред софиянци за бъдещия облик на централната градинка.

Доскорошният общински съветник от ВМРО в София и заместник-председател на партията Ангел Джамбазки нееднократно внася предложения в Столичния общински съвет за демонтаж на полуразрушения паметник.

Възстановяване на държавността, преодоляване на демографската катастрофа и справяне с монополите са сред приоритетите, които си поставя ВМРО в навечерието на предстоящите парламентарни избори. Това заяви заместник-председателят на партията и член на Европейския парламент Ангел Джамбазки по време на пресконференция в Хасково.

Циганските гета хвърлиха сериозно предизвикателство срещу българското общество и институциите. Сагата около събарянето на незаконните цигански постройки в Стара Загора доби неочаквано обрат с „бунта” на циганите от кв. „Факултета” в София.

Затварянето на линията София-Кулата-Солун е симптоматично за парализата, в която българската държава е изпаднала. Този стратегически железен път за страната и Балканите стана заложник на интересите на група катунари, живеещи в нарушение на закона на ръба на самата жп линия.

„Днешният ден е лош ден за всички в Европа!

Аз и Групата на европейските консерватори и реформисти гласувахме против кандидатурата на Шулц, ние гласувахме против федералистката и безпринципна договорка между ЕНП и ПЕС.

Както е добре известно, между двете най-големи европейски партии има скрити договорки, които се постигат в тъмните задни стаички на Европейската комисия и Европейския парламент.

Гръцките земеделци за втори път блокират българските граници. Основната тежест и загуби отново падат върху България. Блокадата донесе огромни загуби за българските фирми във времена на икономическа криза и причинява сериозно неудобство на българските граждани. Незаслужени и незаконни…
Гръцките земеделски производители неслучайно избират България. Стара гръцка политика е нанасянето на всякаква вреда на България. Тези „спонтанни” блокади не стават без съдействието и съучастието на гръцката държава и полиция. Целево. Срещу България.

Това е един текст от Стоян Бояджиев, почетен председател на ВМРО, легенда в историята на Организацията и българското дело в Македония, вече покойник. Текстът е посветен на годишнината от Ньойския диктат. Четете…

Вече трета година в северозападната ни съседка се водят кървави битки. Това поставя в сериозна опасност мира на Балканите и в Европа- Причините за тези битки водят началото си от договорите, с които завърши Първата световна война. Между тях е и Ньойският мирен договор от 1919 г.

София, 12 ноември 2009 година

ВМРО гледа с надежда на идеята за евентуално социологическо проучване за съдбата на новините на турски език. Сигурни сме обаче, че то е с предизвестен резултат. ВМРО смята, че тези новини трябва незабавно да бъдат премахнати от програмата на БНТ.

На 8-ми ноември, Архангеловден, българите в Западните покрайнини отбелязват тъжната годишнина от сръбската незаконна окупация на тези земи, проведена от 6-ти до 8-ми ноември 1920 година. Тогава сръбската армия, нарушавайки клаузите на позорния иначе Ньойски диктат, без да изчака решенията на Международната комисия, която трябва да определи граничната линия между Царство България и Сърбо-хърватско-словенското кралство, нахлува в тези изконни българските територии.

Днес , 31.08.2009 се навършват 85 години от убийството на Тодор Александров Попорушев, легендарен водач на ВМРО. Той загива, повален от предателски куршум в Пирин планина, на път за конгреса на Серския революционен окръг. Убийството на „некоронования цар на македонските българи“ е вдъхновено и организирано от Коминтерна и комунистическите му издънки в София.