Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Новини


Централната избирателна комисия е уважила искането на заместник-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки да не бъде обявен за избран за народен представител.

 

Джамбазки водеше две от листите на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ на отминалите парламентарни избори – в 1-ви МИР Благоевград и в 24-ти МИР София.

По предварителни данни патриотичната коалиция реализира един мандат в Благоевград и два в 24-ти софийски район.

Сигнал до председателите на двете върховни институции на ЕС – Европейската комисия и Европейския парламент, ще внесе заместник-председателят на ВМРО и член на ЕП Ангел Джамбазки.

 

Причината е поредното потъпкване на българското законодателство от страна на противоконституционната етническа и протурска партия ДПС. Само като наглост и показност на всевишност може да се определят действията на лидера ѝ Лютви Местан и друг неин представител - Хюсеин Хафъзов. По време на предизборни срещи и двамата кандидати за депутати са използвали в разрез с Конституцията и закона език, различен от регламентирания български език. Те са ползвали турски език, за да агитират в предизборната си кампания.

Ръководството на коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ взе решение да отмени официалното закриване на предизборната си кампания, насрочено за днес.

В Бургас, в новопостроената от ТВ СКАТ църква „Св. Георги Победоносец“, ще бъде отслужен молебен за работниците, които са във фабриката за производство на боеприпаси край Горни Лом.

Ангел Джамбазки: Никой не може да ни обвини, че протестираме предизборно. От година обясняваме цивилизовано и аргументирано защо не бива да се повишава цената на тока, но никой не ни чува. Затова сме отново тук, за да изразим категоричната си позиция срещу поредното скандално и нагло ограбване на българския народ.

С викове „Мафия“ и „Стига геноцид“ стотици членове и симпатизанти на „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО“ протестираха пред ДКЕВР срещу поредното повишаване цената на тока.

Kандидати за народни представители от листата на Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО в 25-и избирателен район в София – „Банкя“, „Връбница“, „Илинден“, „Красна поляна“, „Люлин“, „Надежда“, „Нови Искър“ и „Овча купел“, се срещнаха с жители на кв. „Люлин“. Те участваха в дискусия, инициирана от граждани, целяща да бъдат представени политическите ангажименти, които поемат партиите.

Над хиляда души се събраха на протест срещу произвола и незаконните действия на Централната избирателна комисия, организиран от „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“.

С викове „Долу ДПС“, „Турски мекерета“, „Мафия“ протестиращите за пореден път възнегодуваха срещу решението на ЦИК за разкриването на изборни секции в Република Турция за изборите на 5 октомври.

Пред множеството съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов заяви, че поводът на митинга е справедливият протест срещу наглото нарушаване на законите. 

2 октомври (четвъртък), 08.00 ч., БНТ - предизборен дебат за 24 МИР София - участва Ангел Джамбазки.

Отправяме апел към всички български граждани, национално отговорни партии и организации да се присъединят към нашия протест на 1 октомври пред сградата на ДКЕВР, защото това е надпартийна кауза.

Това заяви пред жителите на Разлог заместник-председателят на ВМРО и водач на листата на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ в Благоевградско Ангел Джамбазки във връзка с обявеното 10-процентово увеличение цената на тока.

Когато България е обединена и националният интерес е поставен над всичко - извършват се велики дела. Това заяви заместник - председателят на ВМРО и български представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки пред паметника на Независимостта в София. Той е водач на две листи на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ - в Благоевградско и в 24 столичен избирателен район.

С поднасяне на венец и слово, представителите на коалицията отбелязаха паметната дата, на която преди 106 години е обявена независимостта на България.