Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Новини


ВМРО ще сезира всички институции заради предизборната агитация на турски език.

 

„Първо, това е абсолютно незаконно. Второ ДПС говори сепаративно. Плаши тези хора, набутва ги в един ъгъл. Тези хора трябва да знаят български език, това е един европейски език”, заяви зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки в предаването „Здравей, България”. „Притеснява ни, че Местан и Хафъзов внушават разпад на държавата”, допълни той.

Излезе решението на Централната избирателна комисия, с което се разпределят мандатите в 43-тото Народно събрание.

За коалицията на НФСБ и ВМРО – Патриотичен фронт са гласували 239 101 български граждани, което прави 7,28 % от всички, упражнили правото си на вот.

 

Това означава, че Патриотичният фронт ще има 19 народни представители, избрани от областите – Благоевград, Бургас (два мандата), Варна (два мандата), Велико Търново, Враца, Добрич, Плевен, Пловдив, Пловдив област, Русе, Сливен, по един мандат в четирите избирателни района в София град и София област, Стара Загора и Хасково.

Централната избирателна комисия е уважила искането на заместник-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки да не бъде обявен за избран за народен представител.

 

Джамбазки водеше две от листите на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ на отминалите парламентарни избори – в 1-ви МИР Благоевград и в 24-ти МИР София.

По предварителни данни патриотичната коалиция реализира един мандат в Благоевград и два в 24-ти софийски район.

Сигнал до председателите на двете върховни институции на ЕС – Европейската комисия и Европейския парламент, ще внесе заместник-председателят на ВМРО и член на ЕП Ангел Джамбазки.

 

Причината е поредното потъпкване на българското законодателство от страна на противоконституционната етническа и протурска партия ДПС. Само като наглост и показност на всевишност може да се определят действията на лидера ѝ Лютви Местан и друг неин представител - Хюсеин Хафъзов. По време на предизборни срещи и двамата кандидати за депутати са използвали в разрез с Конституцията и закона език, различен от регламентирания български език. Те са ползвали турски език, за да агитират в предизборната си кампания.

Ръководството на коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ взе решение да отмени официалното закриване на предизборната си кампания, насрочено за днес.

В Бургас, в новопостроената от ТВ СКАТ църква „Св. Георги Победоносец“, ще бъде отслужен молебен за работниците, които са във фабриката за производство на боеприпаси край Горни Лом.

Ангел Джамбазки: Никой не може да ни обвини, че протестираме предизборно. От година обясняваме цивилизовано и аргументирано защо не бива да се повишава цената на тока, но никой не ни чува. Затова сме отново тук, за да изразим категоричната си позиция срещу поредното скандално и нагло ограбване на българския народ.

С викове „Мафия“ и „Стига геноцид“ стотици членове и симпатизанти на „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО“ протестираха пред ДКЕВР срещу поредното повишаване цената на тока.

Kандидати за народни представители от листата на Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО в 25-и избирателен район в София – „Банкя“, „Връбница“, „Илинден“, „Красна поляна“, „Люлин“, „Надежда“, „Нови Искър“ и „Овча купел“, се срещнаха с жители на кв. „Люлин“. Те участваха в дискусия, инициирана от граждани, целяща да бъдат представени политическите ангажименти, които поемат партиите.

Над хиляда души се събраха на протест срещу произвола и незаконните действия на Централната избирателна комисия, организиран от „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“.

С викове „Долу ДПС“, „Турски мекерета“, „Мафия“ протестиращите за пореден път възнегодуваха срещу решението на ЦИК за разкриването на изборни секции в Република Турция за изборите на 5 октомври.

Пред множеството съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов заяви, че поводът на митинга е справедливият протест срещу наглото нарушаване на законите. 

2 октомври (четвъртък), 08.00 ч., БНТ - предизборен дебат за 24 МИР София - участва Ангел Джамбазки.