Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Новини


Прокуратурата е прекратила разследването срещу заместник-председателя на ВМРО и настоящ евродепутат Ангел Джамбазки. Той бе разследван за подбуждане към насилие и омраза на расова основа, както и за подбуждане към извършване на престъпление пред множество хора.

 

Тази информация бе оповестена от специализирания портал „Правен свят“. 

Джамбазки: Нашата категорична позиция е програма без политическо участие във властта

 

От Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО заявиха категорично, че няма да подпишат коалиционно споразумение с ГЕРБ и Реформаторския блок. Ние можем да подкрепяме политика, която се води по подписана програма. Нямаме желание и амбиция да излъчваме политически лица в това управление. Това каза в предаването „12+3“ по БНР заместник-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки. 

На 28 и 29 октомври в Аликанте, Кралство Испания, се провежда заседание на Европейската обсерватория за нарушения на правата на интелектуална собственост към Службата за хармонизирана на вътрешния пазар (OHIM).

 

Като член на комисиите по правни въпроси и по култура българският евродепутат Ангел Джамбазки представлява Европейския парламент на работната среща.

Писмо до Министерски съвет, Министерство на вътрешните работи и Министерство на регионалното развитие относно оценката на щетите от природните бедствия и действията на властта до момента изпрати заместник-председателят на ВМРО и български представител в Европарламента Ангел Джамбазки.

 

Въпросите, които поставя евродепутата, са:

 Каква е окончателната оценка на нанесените материални щети в следствие от наводненията за областите Варна, Бургас, Добрич, Враца, Хасково?

Пореден масов протест срещу кадрите на ДПС във властта се проведе в столицата. Пред централата на противоконституционната партия се събраха над хиляда души от Кюстендил, Дупница и София. Сред тях бе председателят на ВМРО – Кюстендил Георги Петров, членове и симпатизанти на партията, както и кметът на града Петър Паунов. Те се обявиха против избора на Бат’ Сали за народен представител от Кюстендилски избирателен район, получил малко над 800 гласа.

Да бъде направена промяна в Наказателния кодекс, която да даде правото на всеки български гражданин да се защитава в дома си с оръжие, е сред първите предложения, които ще бъдат внесени от „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ в 43-тото Народно събрание.

На днешния ден се отбелязва паметната дата, която дава началото на освободително движение на българите в Македония и Одринско. ВМРО е учредена от шестима македонски българи - Дамян Груев от с. Смилево, д-р Христо Татарчев от Ресен, Петър Попарсов от с. Богомила, Андон Димитров от с. Айватово, Христо Батанджиев от с. Гюмендже и Иван Хаджиниколов от Кукуш. Делото им се явява естествено продължение на борбата на Христо Ботев, Васил Левски, Г. С. Раковски, но този път за освобождение на българите в поробена Македония.

На 23 октомври (четвъртък) в 14.00 ч. в боулинг центъра на пл. „Георги Измирлиев“№ 1 в Благоевград ще се проведе пресконференция на ВМРО. Участие ще вземат заместник-председателят на партията Ангел Джамбазки, избраният за народен представител Атанас Стоянов и членът на ИК на ВМРО и председател на благоевградската структура на партията Георги Васев.

Гласовете от 5 октомври в Турция подменят изборния резултат и вота на българските граждани. Това обяви в„Добро утро, Европа” по ТВ Европа заместник-председателят на ВМРО и представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки.

Той посочи, че са се извършвали редица нарушения в изборния ден масово в секциите ни в турските населени места. Освен агитации под различни форми на турски език, по думите на Джамбазки, гласоподаватели са влизали в урните с фалшифицирани бюлетини.