Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Новини


Официалната българска държавна власт – президент и министър-председател, все още не е осъдила действията на терористичната организация „Ислямска държава“.

С преминаването на Ердоган от премиерски към президентски пост, както и с номинирането на противоречивия Ахмет Давутоглу за министър-председател, Турция се отдалечава от светските си устои и тревожно напомня османските времена.

Коалиция „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО“ внесе днес в ЦИК документите си за регистрация в предстоящите парламентарни избори. Регистрацията бе подкрепена от подписите на 6 хиляди граждани.

Ангел Джамбазки – зам.-председател на ВМРО, и Данчо Хаджиев – съпредседател на НФСБ, предоставиха на ЦИК необходимия комплект документи.  

В Благоевград отбелязаха края на един срамен период от най-новата история на Пиринска Македония – управлението на назначения от ДПС областен управител Муса Палев. 100 години след Освобождението си Благоевградска област на практика отново бе управлявана от османски валия.

Новият брой на печатното издание на ВМРО „България“ вече се разпространява от регионалните координатори. Отпечатан дни след подписването на споразумение за съвместни действия между ВМРО и НФСБ, вестникът представя основните принципи на обединението.

Нужно е да се укрепи държавността. Не е добре за България след предсрочните парламентарни избори на 5 октомври да има скоро и други. Това е мнението на заместник-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки.

По време на пресконференция в Кюстендил той обяви, че е от изключителна важност да се попречи на купуването на гласове за предстоящия вот, а в бъдеще трябва да се приеме закон за задължително гласуване.

Според него досегашното правителство е било вредно за страната ни и е изгубило по една година от живота на всеки един от нас.

Мемориал на загиналите войници или фигура на хан Аспарух ще замени рушащия се паметник „1300 г. България“ пред НДК. Това съобщиха от Столична община, инициирайки и своеобразен референдум сред софиянци за бъдещия облик на централната градинка.

Доскорошният общински съветник от ВМРО в София и заместник-председател на партията Ангел Джамбазки нееднократно внася предложения в Столичния общински съвет за демонтаж на полуразрушения паметник.

Възстановяване на държавността, преодоляване на демографската катастрофа и справяне с монополите са сред приоритетите, които си поставя ВМРО в навечерието на предстоящите парламентарни избори. Това заяви заместник-председателят на партията и член на Европейския парламент Ангел Джамбазки по време на пресконференция в Хасково.

Циганските гета хвърлиха сериозно предизвикателство срещу българското общество и институциите. Сагата около събарянето на незаконните цигански постройки в Стара Загора доби неочаквано обрат с „бунта” на циганите от кв. „Факултета” в София.

Затварянето на линията София-Кулата-Солун е симптоматично за парализата, в която българската държава е изпаднала. Този стратегически железен път за страната и Балканите стана заложник на интересите на група катунари, живеещи в нарушение на закона на ръба на самата жп линия.