Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Новини


Този текст е за политика. И за избори. За това как трябва да се яви ВМРО на тези избори. Според мен. Това като увод ;).
На 2-ри ноември в зала 1 на НДК обявихме с гръм и трясък пред българската общественост създаването на нов политически проект – Движение „НАПРЕД”. Между ВМРО, партия ЛИДЕР и партия Земеделски народен съюз. На основата на родолюбие, икономически патриотизъм и земеделски традиции…

Народното ни събрание прие Закон за културното наследство, известен и като „Закона Чилова“. В срамна сделка с ДПС. Заради откровеното лобиране на разни нечисти иманярски интереси и попълзновения върху културно-историческите цености и обекти из българските земи, този закон позволява на доминираното от ДПС Главно мюфтийство да отвори всички джамии-паметници на културата и да ги превърне в действащи ислямски храмове. Повечето такива джамии са паметници на културата, защото са строени върху по-стари религиозни обекти, както християнски, така и тракийски, също представляващи безценни културни паметници.

Не желая нито главното мюфтийство, нито който и да било, да строи нова джамия в София. И никъде другаде в България, разбира се. Не по религиозни причини. По политически. Въпросът за новите джамии не е религиозен, а политически. Ислямът отдавна не е просто религия, ислямът е политика. Политика на завоеванието. Цел на мюфтийството и на брадатите момчета с изцъклени погледи в сянка не са религиозните потребности на фантомните софийски мюсюлмани – тяхна непосредствена цел е да маркират границите на исляма в Европа.

На сесията си на 27 ноември, Столичният общински съвет прие мой доклад за изработка на български народни носии за нуждите на ансамбъл „Родолюбие” на нашето малцинство в Бесарабия. Прилагам текста на доклада и проекта за решение.

Това е обещаното видео от събитията около блокадата на българо-сръбската граница в района на Босилеград. Повече от 100 човека, българи от Западните покрайнини се обединиха, излязоха открито срещу тежковъоръжената сръбска полиция, блокираха пътя към границата и заявиха ясно и недвусмислено своите искания. Като общност. Като българско национално малцинство в Сърбия.

2008-11-20 | коментара

Утре, в 8 сутринта българите от Босилеград ще блокират българо-сръбската граница при сградата на сръбската митница в село Рибарци. По-скоро в тази част на село Рибарци, която Ньойския диктат остави в днешна Сърбия. За пръв път българското население в Западните покрайнини се организира, за да покаже по ясен и недвусмислен начин на сръбските официални власти своята национална принадлежност. И воля да я защити. Очаквайте снимки и видео, по-долу публикувам официалната позиция на моята организация по повод поредните сръбски репресии, срещу българите в Западните покрайнини.

2008-11-19 | коментара

Това е заглавието в един от електронните вестници – Всеки ден. В останалите медии заглавията са подобни. Всички те отразяват събитията в никому неизвестното до вчера чешко градче Литвинов. Събитията – чешки младежи атакуват циганското гето в края на градчето. Представям си колко са втръснали циганските набези на гражданите на Литвинов, за да се организират за тази крайна стъпка. И то при положение, че в Чехия определено се живее далеч по-добре, отколкото в България. И като вземем предвид, че чехите не са най-войнствената европейска нация – напротив. Видимо напрежението в чешкото общество е достигнало връхната си точка.

2008-11-17 | коментара

На 15 и 16 ноември два земни труса разтърсиха София. Всичко се размина с уплаха, изпопадали книги и чаши и малко съборена мазилка, тук-там пукнатини в стените. Поне в моята кооперация, но това общо взето са пораженията навсякъде в града. Четвърта степен по скалата на пораженията на Рихтер се приема за слаб земетръс.

2008-11-14 | коментара

От няколко дни в българското общество се върти идеята на Илия Илиев, общински съветник, в новата Наредба за обществен ред и сигурност просията да бъде разрешена. Идея, меко казано, неразумна. Не само защото Наказателният кодекс предвижда наказание за лицата, системно занимаващи се с просия, и за тези, които склоняват лица оставени под техния надзор към просия. Наказателният кодекс е нормативен акт с по-висша сила от наредба на Столичен общински съвет и неговите текстове ще важат, ако между тях и наредба на СОС има противоречие. Не, че ще допуснем изобщо Столичния общински съвет да допусне неграмотността да приеме Наредба, противоречаща на кодекс.