Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Новини


Нужно е да се укрепи държавността. Не е добре за България след предсрочните парламентарни избори на 5 октомври да има скоро и други. Това е мнението на заместник-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки.

По време на пресконференция в Кюстендил той обяви, че е от изключителна важност да се попречи на купуването на гласове за предстоящия вот, а в бъдеще трябва да се приеме закон за задължително гласуване.

Според него досегашното правителство е било вредно за страната ни и е изгубило по една година от живота на всеки един от нас.

Мемориал на загиналите войници или фигура на хан Аспарух ще замени рушащия се паметник „1300 г. България“ пред НДК. Това съобщиха от Столична община, инициирайки и своеобразен референдум сред софиянци за бъдещия облик на централната градинка.

Доскорошният общински съветник от ВМРО в София и заместник-председател на партията Ангел Джамбазки нееднократно внася предложения в Столичния общински съвет за демонтаж на полуразрушения паметник.

Възстановяване на държавността, преодоляване на демографската катастрофа и справяне с монополите са сред приоритетите, които си поставя ВМРО в навечерието на предстоящите парламентарни избори. Това заяви заместник-председателят на партията и член на Европейския парламент Ангел Джамбазки по време на пресконференция в Хасково.

Циганските гета хвърлиха сериозно предизвикателство срещу българското общество и институциите. Сагата около събарянето на незаконните цигански постройки в Стара Загора доби неочаквано обрат с „бунта” на циганите от кв. „Факултета” в София.

Затварянето на линията София-Кулата-Солун е симптоматично за парализата, в която българската държава е изпаднала. Този стратегически железен път за страната и Балканите стана заложник на интересите на група катунари, живеещи в нарушение на закона на ръба на самата жп линия.

„Днешният ден е лош ден за всички в Европа!

Аз и Групата на европейските консерватори и реформисти гласувахме против кандидатурата на Шулц, ние гласувахме против федералистката и безпринципна договорка между ЕНП и ПЕС.

Както е добре известно, между двете най-големи европейски партии има скрити договорки, които се постигат в тъмните задни стаички на Европейската комисия и Европейския парламент.

Гръцките земеделци за втори път блокират българските граници. Основната тежест и загуби отново падат върху България. Блокадата донесе огромни загуби за българските фирми във времена на икономическа криза и причинява сериозно неудобство на българските граждани. Незаслужени и незаконни…
Гръцките земеделски производители неслучайно избират България. Стара гръцка политика е нанасянето на всякаква вреда на България. Тези „спонтанни” блокади не стават без съдействието и съучастието на гръцката държава и полиция. Целево. Срещу България.

Това е един текст от Стоян Бояджиев, почетен председател на ВМРО, легенда в историята на Организацията и българското дело в Македония, вече покойник. Текстът е посветен на годишнината от Ньойския диктат. Четете…

Вече трета година в северозападната ни съседка се водят кървави битки. Това поставя в сериозна опасност мира на Балканите и в Европа- Причините за тези битки водят началото си от договорите, с които завърши Първата световна война. Между тях е и Ньойският мирен договор от 1919 г.

София, 12 ноември 2009 година

ВМРО гледа с надежда на идеята за евентуално социологическо проучване за съдбата на новините на турски език. Сигурни сме обаче, че то е с предизвестен резултат. ВМРО смята, че тези новини трябва незабавно да бъдат премахнати от програмата на БНТ.

На 8-ми ноември, Архангеловден, българите в Западните покрайнини отбелязват тъжната годишнина от сръбската незаконна окупация на тези земи, проведена от 6-ти до 8-ми ноември 1920 година. Тогава сръбската армия, нарушавайки клаузите на позорния иначе Ньойски диктат, без да изчака решенията на Международната комисия, която трябва да определи граничната линия между Царство България и Сърбо-хърватско-словенското кралство, нахлува в тези изконни българските територии.