Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Новини


Днес , 31.08.2009 се навършват 85 години от убийството на Тодор Александров Попорушев, легендарен водач на ВМРО. Той загива, повален от предателски куршум в Пирин планина, на път за конгреса на Серския революционен окръг. Убийството на „некоронования цар на македонските българи“ е вдъхновено и организирано от Коминтерна и комунистическите му издънки в София.

Противно на много схващания национализмът е прагматична и „отворена“ доктрина – в това е неговата сила, но и неговата слабост

Борис ДИМИТРОВ

Разглеждан като политическо движение или като идеология, свързана изключително с човека и обществото, национализмът, сам по себе си, очевидно не представлява отделна философска система. Той няма претенциите да налага концепция, валидна за всички аспекти на човешкото съществувание. Няма някакво „абсолютно правило“

Този текст е за политика. И за избори. За това как трябва да се яви ВМРО на тези избори. Според мен. Това като увод ;).
На 2-ри ноември в зала 1 на НДК обявихме с гръм и трясък пред българската общественост създаването на нов политически проект – Движение „НАПРЕД”. Между ВМРО, партия ЛИДЕР и партия Земеделски народен съюз. На основата на родолюбие, икономически патриотизъм и земеделски традиции…

Народното ни събрание прие Закон за културното наследство, известен и като „Закона Чилова“. В срамна сделка с ДПС. Заради откровеното лобиране на разни нечисти иманярски интереси и попълзновения върху културно-историческите цености и обекти из българските земи, този закон позволява на доминираното от ДПС Главно мюфтийство да отвори всички джамии-паметници на културата и да ги превърне в действащи ислямски храмове. Повечето такива джамии са паметници на културата, защото са строени върху по-стари религиозни обекти, както християнски, така и тракийски, също представляващи безценни културни паметници.

Не желая нито главното мюфтийство, нито който и да било, да строи нова джамия в София. И никъде другаде в България, разбира се. Не по религиозни причини. По политически. Въпросът за новите джамии не е религиозен, а политически. Ислямът отдавна не е просто религия, ислямът е политика. Политика на завоеванието. Цел на мюфтийството и на брадатите момчета с изцъклени погледи в сянка не са религиозните потребности на фантомните софийски мюсюлмани – тяхна непосредствена цел е да маркират границите на исляма в Европа.

На сесията си на 27 ноември, Столичният общински съвет прие мой доклад за изработка на български народни носии за нуждите на ансамбъл „Родолюбие” на нашето малцинство в Бесарабия. Прилагам текста на доклада и проекта за решение.

Това е обещаното видео от събитията около блокадата на българо-сръбската граница в района на Босилеград. Повече от 100 човека, българи от Западните покрайнини се обединиха, излязоха открито срещу тежковъоръжената сръбска полиция, блокираха пътя към границата и заявиха ясно и недвусмислено своите искания. Като общност. Като българско национално малцинство в Сърбия.

2008-11-20 | коментара

Утре, в 8 сутринта българите от Босилеград ще блокират българо-сръбската граница при сградата на сръбската митница в село Рибарци. По-скоро в тази част на село Рибарци, която Ньойския диктат остави в днешна Сърбия. За пръв път българското население в Западните покрайнини се организира, за да покаже по ясен и недвусмислен начин на сръбските официални власти своята национална принадлежност. И воля да я защити. Очаквайте снимки и видео, по-долу публикувам официалната позиция на моята организация по повод поредните сръбски репресии, срещу българите в Западните покрайнини.

2008-11-19 | коментара

Това е заглавието в един от електронните вестници – Всеки ден. В останалите медии заглавията са подобни. Всички те отразяват събитията в никому неизвестното до вчера чешко градче Литвинов. Събитията – чешки младежи атакуват циганското гето в края на градчето. Представям си колко са втръснали циганските набези на гражданите на Литвинов, за да се организират за тази крайна стъпка. И то при положение, че в Чехия определено се живее далеч по-добре, отколкото в България. И като вземем предвид, че чехите не са най-войнствената европейска нация – напротив. Видимо напрежението в чешкото общество е достигнало връхната си точка.