Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Новини


Българите, които са пряко заети в транспортния бизнес, са около 150 000 души. Тези хора заработват за себе си около 4000 лв., с които пазаруват, въртят българската икономика - 17% от БВП.

Евродепутатът Ангел Джамбазки също очаква румънски, полски, а вероятно и унгарски, литовски, латински и естонски превозвачи да протестират на 10-и януари в Брюксел.

Пълна, безусловна подкрепа и защитата на правата и законните интереси на българите в Западните покрайнини в Босилеград и околията, които са засегнати от незаконните дейности на хората, експлоатиращи мината в Караманица.

В протеста в Брюксел ще участва евродепутатът Ангел Джамбазки

На 10 януари евродепутатът Ангел Джамбазки ще е част от организаторите на българските превозвачи, които ще протестират в Брюксел срещу пакета „Мобилност“, известен като „Планът Макрон“. Тогава в ресорната комисия ще бъдат гласувани новите правила за транспорта в Евросъюза.

Предложенията в пакета „Мобилност“ нарушават всички базови основи на идеята за Европейски съюз, това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки пред БНР по повод готвения протест на превозвачите в Брюксел.

Евродепутатът Ангел Джамбазки ще сезира европейския комисар по околна среда заради замърсяването на въздуха в столичния квартал „Враждебна“. Това стана ясно на поредния протест на жителите на квартала срещу влошеното качество на въздуха, който се проведе в четвъртък.

Поредна ужасна и недопустима акция на сръбската държавата срещу българското национално малцинство в Западните български покрайнини.

По темата за Планът „Макрон“ в ефира на ТВ Европа евродепутатът Ангел Джамбазки каза, че ще има три етапа на протести срещу т.нар. проект мобилност. Първият е на 10 януари, когато комисията по транспорт в ЕП ще има заседание.