Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

ЕС иска България да отстъпи от позициите си за РСМ


2021-10-01 11:54 | коментара

Евродепутатът Ангел Джамбазки заяви, че ЕС иска България да отстъпи от позициите си по въпросите за Република Северна Македония (РСМ).

Ние искаме да пазят правата и законните интереси на българите в Македония, да не ги тормозят, да не ги притискат, да не ги унижават. Европейските ни приятели, вместо да помолят хората в Скопие да направят това, което би трябвало да бъде в духа на европейския проект, те карат България да отстъпи, опитват се да унижат българската нация, каза Джамбазки.

Той направи коментара по време на уебинар за бъдещето на Европа през погледа на младите, съобщава БНР.

По време на конференцията Ангел Джамбазки заяви също, че той защитава тезата за по-малко Европейски съюз, но по-ефективен, научаваме от официалната страница на Европейския парламент.

Той засегна още темата с проблемите в образованието и липсата на кадри, посочвайки, че образованието трябва да бъде насочено и към професионална реализация. Сред въпросите в изложението му бяха още политиката в сферата на сигурността, Западните Балкани, семейните въпроси, климатичните политики.

По време на събитието бяха зададени множество въпроси по разнообразни теми като нивото на образование, културното развитие, масовия спорт, действията за промените в климата, Плана за възстановяване.

Целия уебинар във видеото >>>