Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Ако на КСНС има отстъпление за Северна Македония, ще искаме референдум


2022-01-10 11:35 | коментара

Евродепутатът Ангел Джамбазки призова за мирно събиране по време на КСНС при президента. Той ще е посветен на Северна Македония в ефира на Нова ТВ.

 

Разгневи ни проектът за дневен ред. 

 

В него се предлага в една от точките предложение за решение, с което външният министър да бъде упълномощен да преговаря за нещо си. Това крие риск да отмени предишното решение на НС, което беше единодушно какво трябва да се случи, за да даде България РСМ да започне преговори за членство в ЕС, обясни той.

 

Премиерът определи срок от шест месеца, в който да има напредък по казуса със Северна Македония. Дали това е възможно, Джамбазкиотговори:

 

Ако за шест месеца могат да променят учебниците си по история, спрат езика на омразата и овъзмездят наследниците на избитите българи в Македония – няма проблем.

Но аз се съмнявам, че това ще се случи, смята евродепутатът.

 

Ако на КСНС има каквото и да е било отстъпление, то ние сериозно ще започнем организацията на национален референдум. Въпросът трябва да бъде в посока:

 

Съгласни ли сте Република Северна Македония да започне преговори за членство в ЕС, само ако изпълни следните изчерпателни условия.

 

Коментар от него дойде и за публикацията на Слави Трифонов, свързана с РСМ.

 

Не може хора, които от 30 години са в медиите и са запознати с реакциите на обществото, да не знаят това, че когато напишат, че искат да паднат визите и да се влезе в Шенген, няма да се чете нищо останало. За мен това е търсен ефект, неграмотно и неуместно предложение за сделка, каза той. 

 

Крайно време беше да се въведе зеленият сертификат в Народното събрание. 

 

Не може народните представители да са нещо повече от другите хора. Не може да има такива двойни стандарти – като ще искат за бакалията и заведенията, разбира се, че ще искат и за Народното събрание. А пък от къде на къде хора, които са с десни убеждения, твърдят, че тестовете за тези без сертификат, трябва да идват от бюджета. Народните представители ще си ги плащат от собствения джоб, категоричен е Джамбазки.

 

Повече гледайте във видеото >>>