Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Стоп на „Зелената сделка“ и спасяване на всички наши въглищни централи


2022-03-10 09:09 | коментара

Руското нападение срещу #Украйна показа много слабости на Западния свят. Показа липсата на лидерство и кои са истинските водачи на държавите. Демонстрира как държави, управлявани от консерватори националисти, като Полша например, наистина могат да помогнат и да бъдат полезни и ефективни и как останалите могат просто да налагат санкции.

 

Това заяви в свое видеообръщение българският представител в Европейския парламент и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки.

 

Но това, което е важно за #България и трябва да бъде преосмислено веднага, е незабавната нужда от спиране на т.нар. „Зелена сделка“. Тя предвиждаше унищожаването на всяка една независима суверенна енергетика в #Европа. Зелените утописти твърдяха, че атомната енергия и тази, произвеждана от въглища трябва да се забранят, защото не били екологични. И по този начин направиха всички нас зависими от вноса на руски газ. Години наред същите тези спонсорираха фалшиви референдуми, с които пречиха на България да проучва собствените си източници на различни видове изкопаеми фосилни горива, каза Джамбазки и добави:

 

Поклонниците на госпожица Тунберг всъщност работиха много ясно за чужди интереси извън Европейския съюз. Затова се обръщам към Европейската комисия и министър-председателя Кирил Петков.

 

Това, което трябва да направим незабавно, е да извадим българските въглищни централи от обхвата на „Зелената сделка“. Защото „Зелена сделка“ е едно тежко икономическо престъпление. То трябва да бъде спряно и разследвано, а виновните трябва да понесат наказание. Ние сме длъжни да се грижим за нашата енергийна независимост. Сега е моментът да бъдат спрени всякакви опити за унищожаването на нашата енергетика и да бъдат защитени Източномаришкият басейн и всички наши суверенни източници на изкопаеми, които могат да бъдат използвани за производството на електрическа енергия, която да бъде достатъчно достъпна за българските граждани, заяви Ангел Джамбазки.