Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Въпрос на национално и човешко задължение е да се помага на хората на Украйна


2022-03-25 09:49 | коментара

Нещо, което те остава без сили, е словесната и безсловесна, няма благодарност в очите на местните хора, те са хора в нужда и всеки трябва да помага. Това е въпрос на национално и човешко задължение.

 

Това сподели с вълнение за БНР – Радио Благоевград евродепутатът Ангел Джамбазки след завръщането си от хуманитарна мисия в Украйна.

 

С помощта на членове на ВМРО той лично организира и придвижи дарение от близо три тона с храни, дрехи и медицински препарати за град Болград, Одеска област.

 

Болград не е просто един град, в който живеят някакви българи, които са попаднали там случайно. Най-старата българска гимназия се намира там – първата болградска мъжка гимназия, която още съществува. В нея са учили и преподавали поколения български министър-председатели, военачалници, офицери, много от българските възрожденци, припомни Джамбазки и съобщи, че от 20-хиляден град Болград в момента е 50-хиляден заради бежанците от войната, които са намерили подслон там.

 

Хранителните продукти ще бъдат разпределени между нуждаещите се: евакуирани, както и жители на Болградската община, които се обслужват от Центъра за социално подпомагане на Общинския съвет на Болград, заявиха от Асоциацията на българите в Украйна в своя публикация във Фейсбук. А Ангел Джамбазки съобщи, че организира в края на тази и следващата седмица нови пътувания с нови дарения и помощ за майки с деца да пристигнат в България.

 

Човешкият живот няма никакво значение, когато се преследват геополитически цели, от друга страна виждате скопеното, беззъбото и позорно поведение на ЕС и на европейския елит, коментира евродепутатът и със съжаление не прогнозира скорошен край на войната в Украйна.