Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Македония в този вид няма място в ЕС!


2022-06-05 18:47 | коментара

Българските учени ще представят цялата историческа истина в Страсбург следващата седмица

 

Нужни са реални политически действия за изкореняване на антибългаризма в Македония!

 

Това казаха двамата съпредседатели на ВМРО при посещението си в Битоля. Поводът за визитата им е вчерашното нагло опожаряване на българския  културен център „Иван Михайлов“ в Битоля. Припомняме, че това съвсем не е първото посегателство над българска институция там. В началото на годината бяха счупени прозорците на центъра, а преди това бяха поругани и много други български символи и военни гробища. Да не говорим за премахването на лентите с български знамена от венците на саркофага на Гоце Делчев в Скопие. Вандалският акт стана по време на честванията на 150 години от рождението на легендарния войвода на ВМРО на 4 февруари тази година.

 

 

Цяла Европа ще разбере за случващото се в РС Македония. Ще се погрижа лично за това. Българщината е жива тук, ние ще се борим за нея и няма да позволим на никой да предаде българския национален интерес, заяви Джамбазки.

 

Опожарената врата няма да спре разгарянето на огъня на българщината в Македония! Затова сме тук, за да подкрепим нашите братя в Битоля, допълни Сиди.

 

Припомняме, че следващата седмица предстои и посещение в Страсбург по време на сесията на ЕП на представители на обществения кръг „За Македония“. Учените и обществениците, които са част от официалната делегация, по покана на българския представител в ЕП Ангел Джамбазки, за първи път ще имат възможността да представят на европейските политици историческата истина за общата история на Р България и РС Македония от първо лице.