Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Палежът в Битоля показва кривото и грозно лице на антибългаризма


2022-06-07 18:48 | коментара

Това е пожар срещу българщината. Това е подпалвачество. Това е атентат срещу българите в Македония.

 

Така евродепутатът и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки коментира пред NOVA NEWS палежа на Българския културен център „Иван Михайлов” в Битоля в събота. По думите му политиката в Скопие винаги е била двулична, но към България – константна.

 

Аз видях с очите си на записа подпалвача, той не е единственият виновник, виновни са и подстрекателите, подбудителите. Виновни са президентът Пендаровски и министър-председателят Ковачевски, които говореха с ясен език на омразата срещу културния център, смята евродепутатът от ВМРО.

 

Палежът представлява кривото и грозно лице на антибългарската омраза, която се насажда от десетилетия със съответните подстрекатели, заяви той.

 

И тъй като става дума за властта в Скопие, а не за пазач на селски панаир, именно тяхна е отговорността да установят извършителя, да го подведат под съдебна отговорност и да разкрият кой и защо го е подтикнал към подобно действие, категоричен е съпредседателят на ВМРО.

 

Според Джамбазки задачата на българския министър-председател се състои в това да прекрати палячовската си политика, да престане с цирка, който непрекъснато играе, и да спре да обслужва чужди интереси. Защото управляващите веднъж завинаги трябва да забравят идеята, че всичко започва и свършва с тях.