Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Български медии създадоха фалшиви новини по мой адрес и ще си понесат последствията за това


2022-07-21 17:02 | коментара

След публикувано уточнение от „EUobserver“ стана ясно, че замесеният в руски шпионски скандал евродепутат не е български представител 

 

През последните дни станахме свидетели на създаването на фалшиви новини с цел умишлено очерняне на някого. Новината, която „гърми“ от няколко дни, за митичната йога Мата Хари, сътрудник на български крайнодесен евродепутат, в която беше замесено името на съпредседателя на ВМРО и български представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки, неговият колега Андрей Слабаков и това на ВМРО, не просто се оказа фалшива, но официално опровергана.

 

„В следствие на публикуваната редакторска корекция на сайтa на „EUobserver“ относно статията им, посветена на руските шпиони в институциите на ЕС, с която българските медии си позволиха да спекулират, че става въпрос за човек от нашия екип, очакваме да публикувате опровержение по същия начин, по който прибързахте с цитирането на статията им, без да проверите цялата налична информация.“, настоява Ангел Джамбазки като реакция срещу доказаните вече клевети по негов адрес.

 

Медиите, които си позволиха да очернят името на Ангел Джамбазки, Андрей Слабаков, ВМРО и на конкретен сътрудник, имат претенциите да са сериозни и да се изявяват като стожери на свободата на словото у нас. Затова, като такива, съпредседателят на ВМРО настоява да спазят журналистическата етиката и задълженията си като професионалисти и надлежно да публикуват адекватно по смисъл опровержение.

 

„Ще Ви се наложи да се извините, ама не така в скоби, под сурдинка, както обикновено правите, а да се извините в същия обем, в който успяхте да разпространите тази клевета. Оттук насетне всички знайни и незнайни писачи, драскачи и прочее подобни, които се упражняваха по темата както на наш гръб, така и си позволиха да петнят имена на мои сътрудници и колеги, ще бъдат потърсени за отговорност и ще споделят фалшивите си новини в съда“., завършва съпредседателят на ВМРО.