Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Ангел Джамбазки: В Северна Македония се вихри бясна антибългарска кампания


2022-10-10 12:18 | коментара

Казусът „Шенген“ е пример за безобразно лицемерие и двуличие от страна на ЕС. И България, и Румъния от години са изпълнили всички технически критерии. Всякакви оправдания за глупости и корупция – Боже, Господи в Германия няма ли корупция? 

 

Това заяви за Euronews Bulgaria евродепутатът от Европейските консерватори и реформисти и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки. 

 

Грозно лицемерие, защото показва Европа на два стандарта, на хора първа и втора категория. Правят това разделение поради вътрешно политически причини. Нидерландци, германци и още една-две държави понеже се страхуват от общественото мнение в собствените си държави, тъй като са наводнени с мигранти и търсят оправдание. Там не можеш да посочиш афганистанеца, защото веднага ще те напляскат като политически некоректно. Кой можеш да посочиш да е виновен – трябва да е бял, християнин, европеец, най-добре мъж и да яде месо. Тия хора могат да бъдат мачкани безопасно, другите не може, допълни Джамбазки. 

 

В Северна Македония се вихри бясна антибългарска кампания, категоричен е той. 

 

Поредното доказателство за това са грозните събития в Охрид по време на отварянето на българския културен клуб. Нагледно показно за това, за което не спирахме да предупреждаваме. Държава, която насърчава омразата и системно потъпква човешки права, няма място в Европейския съюз, каза Джамбазки.