Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Когато т.нар. „българска политическа класа“ се държи като обслужващ персонал към Европа, ще получаваме такова отношение!


2022-12-03 19:00 | коментара

В продължение на 11 години западноевропейските държави доказват двуличното си отношение към България

 

Позицията на Нидерландия да блокира България за Шенген не е неочаквана, това е сигнал за тежко лицемерие и двоен стандарт. Това е потвърждение, че на България се гледа като на периферия, която може да бъде само и единствено източник на евтина, нискоквалфицирана работна ръка.

 

Това заяви българският представител в Европейския парламент и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки по време на Конференцията „Западни Балкани”, на която е домакин днес в София.

 

Той добави, че в продължение на 11 години западноевропейските държави доказват двуличното си отношение към България и това не е нещо ново. Защото 11 години правителствата в София се опитват да получат потупване по рамото и да бъдат похвалени от някой началник. Затова и според българския представител в Европейския парламент докато има такова поведение, ще има и същото отношение към страната ни.

 

Докато голяма част от българската политическа класа се държи като обслужващ персонал към нашите партньори от Европа, ще получаваме подобно грозно отношение, изтъкна още Джамбазки.

 

Той заяви, че от дълго време предупреждава, че ще се случи подобно нещо, защото Шенген вече не е въпрос на политика, а аргументите, които изтъква Нидерландия са абсолютно несъстоятелни. Джамбазки отново изтъкна, че основният проблем не е нито с корупцията, нито с върховенството на закона.

 

Истинският проблем на западните държави за спирането ни към Шенген е икономически, за да няма конкуренция с българския и румънския транспортен бизнес, а от друга страна проблемът им е, че имат огромен натиск вътре в собствените си страни с миграцията, която те предизвикаха от африканските държави и от Близкия Изток. Ето защо те имат нужда от някого, когото да посочат с пръст, и затова най-удобни в тази ситуация са България и Румъния.

 

По отношение на думите на нидерландския министър-председател Марк Рюте по адрес на България, че е необходимо да се платят 50 евро, за да се мине българската граница, Джамбазки заяви, че би попитал политика дали е готов да се разходи спокойно из някой от нидерландските квартали, в които дори полицията не смее да влиза. Българският представител в европейския парламент постави и въпроса за липсата на единна европейска политика по отношение на нелегалната миграция, защото и към момента тя е насърчавана от европейските държави.