Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Има координирана атака, организирана от властите в Скопие


2023-06-01 12:14 | коментара

Виждам координирана атака, организирана от властите в Скопие. Представители на РСМ събират евродепутати от различни групи и им дават предложения за промени в изготвения документ, като целят да премахнат текстове, които вече са договорени и засягат доказани факти. Днес бяха направили подъл опит, заобикаляйки правилника, да изтрият тези текстове. 

 

Ако българските политици продължават да „дремят“ по същия начин, не само че Скопие няма да бъде принудено от Брюксел да направи каквито и да е промени в отношенията си спрямо България, но и България ще бъде изкарана виновна. Македония има черен списък от 34 човека – български евродепутати, български политици, български интелектуалци и историци, които активно защитават историческата истина. Потвърди се това, което аз и моите колеги от ВМРО говорим от една година, че тогавашният министър-председател Кирил Петков, заедно с неговата съветничка Весела Чернева са предавали българските национални интереси, написаха от ВМРО. 

В предаването „12+3“ евродепутатът подчерта, че партньорите на България от Европейския съюз е трябвало да призоват Скопие – вместо да насажда антибългарска омраза, да я прекрати; вместо да толерира нападението над български граждани, да го спре; вместо да да поощрява подпалвачите на български клубове, да ги арестува: 

Това трябваше да направи Еманюел Макрон, вместо да формира безгръбначна и безпринципна коалиция в българския парламент, обещавайки на едни партии, че няма да ги вкара в списъка „Магнитски“, а на други – че ще ги вкара в списъка за съставяне на правителство. И всичко щеше вече да е свършило.