Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Българският премиер в Европа не трябва да говори за самолети и шарени балони, а да отстоява интересите ни!


2023-11-23 13:32 | коментара

Акад. Николай Денков в Страсбург говореше като високопоставен европейски чиновник

 

Съпредседателят на ВМРО и евродепутат в групата на ЕКР Ангел Джамбазки изрази позицията на Организацията, като се обърна към българския премиер Николай Денков по време на ключовия дебат „Това е Европа“. В речта си към Европейския парламент българският министър-председател направи кратка ретроспекция, включваща двете световни войни, но пропусна да отбележи наближаващата годишнина от Ньойския диктат, който разпокъса България. Пропусна и да обърне внимание на теми от национално значение, например нуждата България спешно да бъде приета в Шенген.

 

За нас от ВМРО националният интерес стои над всичко. Това трябва да прави и българският министър-председател. Не да говори за самолети, шарени балони и прочее празнословия, а да откроява и защитава интересите на българските граждани, които са фактическия му работодател. Денков трябва да говори за високите цени на енергията, доведени от брюкселските зеленистки политики, за високите цените в магазините, за отношението към българите, сякаш са втора ръка хора.

 

Джамбазки говори и за дългогодишната борба на ВМРО за защитата на правата на българите в Северна Македония и Сърбия, където и до ден-днешен човешките права биват потъпкани, а хората с българско самосъзнание мачкани и преследвани.

 

ВМРО изисква от министър-председателя на България да се води от родолюбие и патриотизъм, а не да слугува на чужди интереси.