Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Ангел Джамбазки: Македонизмът е геноцид, етническо прочистване на българите в Македония, започнало през 1912 година


2024-03-10 19:14 | коментара

Македонско малцинство в България няма, не е имало, няма да има и не може да има. Защото македонизмът не е нация, а е идеология. Човеконенавистна, антибългарска, геноцидна, антиевропейска. Идеология, замислена в Белград, наложена от Кремъл през Комунистическия интернационал. Македонизмът е геноцид, етническо прочистване на българите в Македония, започнало през 1912 година, продължило през Македонската кървава Коледа през 1945 година, продължаващо и до ден днешен през репресиите, гоненията и насилието на македонските граждани с българско национално самосъзнание.

Пендаровски започна своята президентска кампания и за пореден път името на България се клевети, използвано като политически инструмент за омраза. Езикът на омразата към нашата страна се е превърнал в ежедневие в политическият климат в Скопие.

Единствената позиция в защита на националния интерес е позицията на ВМРО. Ние винаги сме настоявали и ще продължим да настояваме за незабавно прекратяване на езика на омразата и фалшификацията на българската история, регистрация в устава на Република Северна Македония като държавотворен народ на българите и вземане на мерки относно езика на омразата в медиите и социалните мрежи. Скопие има да извърви дълъг път преди да започне преговорите си за членство в Европейския съюз. Над всички в българския политически живот, които си позволяват да предават тази велика национална кауза, ще тегне вечен позор.

Пендаровски, Ковачевски, Мицкоски и прочее югоносталгици продължават позорната антибългарска политика на УДБА, като репресират всичко българско, всеки буден човек с ясно българско самосъзнание. Срам и позор е за Македония да бъде управлявана от тези югоболшевики. А всяка политическа партия в Скопие залага именно на това – на този елементарен антибългарски македонизъм, който е престъпление срещу човечеството. И ще бъде осъден като такъв.